הכלאה של עקירת שן וטיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכלאה של עקירת שן וטיפול שורש
    יקי
    30/01/2017

שלום רב,
    אתמול הגעתי לרופא שניים על מנת לבצע עקירת שן בינה עליונה שבקעה באופן מינורי. לאחר כשעה שהרופא לא הצליח לעקור את השן בינה מאחר ולדבריו השורש היה חזק מידי והוא פחד למשוך בכח ולפגוע בעצב של השן ליד, הוא החליט לבצע טיפול שורש לשן בינה על מנת למנוע כאבים או זיהומים בעתיד ולכסות את השן בינה שנותרה בסתימה ולתת לחניכיים לגדול עד 3 שבועות כך שבעצם שן הבינה תחזור למצבה לפני שבקעה, דהיינו תהיה כלואה. הוא צופה שלא יהיו בעיות כי זו שן בינה ולא גוף זר ולכן הגוף לא ידחה אותה. את החלק שהיה עם עששת (החלק שבקע) הוא שבר בניסיונותיו לעקור אותה, כך שהשן שנותרה בפנים היא בריאה.
    האם הליך זה מוכר ומקובל? אני די נדהמתי נאמר לי שלא מצליח לעקור ושבחר בחלופה זו. הוא אפילו אמר שהתלבט אם לקחת אותי לבי"ח מאחר ולא הצליח לעקור והכל היה כבר פתוח וחשוף.לבסוף בגלל שיש לו מכשיר מיקרוסקופי מיוחד שמראה את תעלות העצב, החליט לטפל בצורה זו.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שן אנקילוטית

ד``ר גלית כהן
    02/02/2017

ישנם מקרים בהם שן היא אנקילוית, מחוברת לעצם ולא ניתנת לעקירה. קבירת השן היא תהליך מוכר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו