שיני חלב בגיל 30

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיני חלב בגיל 30
    הנני
    07/02/2017

שלום
    יש לי שתי שיני חלב טוחנות (אחת בכל צד של הפה)?שמתחתן אין שן בשר כך שמעולם לא התנדנדו. לפני כ3 שנים הודיע לי רופא השיניים שבצילום נראה כי העצם מתחילה להיספג ולהידלדל והגיע הזמן לעקור אותן ולשים שתלים, כל עוד יש מספיק עצם.
    הלכתי להתייעצות אצל רופא אחר והוא נזף בי ואמר שאין כל רע בהשתלת עצם ושהשיניים ממש יציבות ולא מתנדנדות כלל ושמומלץ לי להשאיר אותן עד שיפלו לבד ורק אז לשים שתלים. כך חיכיתי. כעת יש נסיגת חניכיים קלה בשתי שיני החלב הללו. הן לא מתנדנדות עדיין. לעתים קצת כואבות ובגלל הנסיגה קשה יותר לשמור על היגיינה, כך הדינמית אומרת.
    האם מומלץ לעקור אותו למרות שאינן מתנדנדות כלל? כמה עוד לחכות? מהו הקו האדום שעליי לשים לעצמי, מבחינת נסיגה או ספיגת עצם? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיני חלב בגיל 30

הוספת תגובה

• שיני חלב בגיל מבוגר

ד``ר עדי אריאלי
    19/02/2017

שיניים נשירות (חלב) תקינות שאינן גורמות נזק לרקמות שסביבן אינן חייבות להיעקר. את ההחלטה לגבי מצבן צריך לעשות הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו