מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפוי חרסינהה04/06/2007
השיניים הקדמיות שלי מעט בולטות (לא יותר מדי) ובנוסף נאמר לי שבגלל שטופלתי בהרבה אנטיביוטיקה בילדות (דלקות גרון שכיחות) השכבה העליונה (הלבנה) של השן ירדה ולכן הן צהובות (כצבע השכבה הפנימית...)
שאלותיי: 1.האם ציפוי חרסינה יכול לפתור הבעיות הנ"ל? (האם ציפוי כזה יכול להוות תחליף לגשר במקרים לא קיצוניים?)
2. במרפאה במרכז נאמר לי שעלות טיפול זה הינו כ2000-3000 ש"ח לשן(!!!) במרפאה באזור מגוריי (צפון) נאמר לי שהציפוי כולל כל טיפול שהשן זקוקה לו (שורש וכד') יעלה עד 800 ש"ח לשן. מה דעתכם על ההפרש האם הוא הגיוני האם צריך ללכת למרפאה המתמחה באסתטיקה?
אודה מאד על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי שיניים
ד``ר גלית כהן04/06/2007כפי שחשת בעצמך הבדל מחיר כזה אינו הגיוני. ההבדל נובע כנראה מסוג שונה של טיפול.
לשאלתך האשונה - אם הבעיה הינה רק צבע ומנח של השיניים ואין מוקדי עעשת נרחבים/טיפולי שורש הרי שבברור יש להמנע מכתר/גשר ( המלווה בסילוק כמות רבה יותר של חומר שן) ולבצע ציפוי שיניים.
בשתי המרפאות המחירים סבירים ביותר יחסית למקובל בשוק הדנטלי לציפוי שיניים. אני מניחה שהמחיר הגבוה התייחס לציפויים מחרסינה והמחיר הנמוך לציפןי מחומרים מרוכבים.
ציפוי חרסינה הינו מוצר מעבדתי יש השחזה והכנה של שחזורי מעבר זמניים ( מחומר מרוכב בד"כ) מידות , אחכ הכנת ציפויי חרסינה במעבדה ולבסוף הדבקת הדחזורים בפה.
ציפוי מחומר מרוכב מבוצע בפגישה אחת מחומר שהינו מאותה משפחה של החומרים לסתימות קדמיות. הטיפול קצר יותר והתוצאה המתקבלת מיידית.
ציפוי חרסינה עמיד כמובן הן מבחינת צורה והן מבחינת צבע להרבה יותר זמן, אך גם עם ציפוייפ מחומר מרוכב ניתן להשיג אסתטיקה טובה ביותר.
בברכה
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר כמה הבהרות
ה10/06/2007ראשית כל, תודה על תשובתך המפורטת. אשמח אם תחדדי לי כמה מהדברים:
1. במרפאה שבה הציעו לי מחיר של 800 ש"ח לציפוי אחרי הטיפולים שצריכה לעבור השן דיברו איתי אך ורק על ציפוי חרסינה וטענו שהם מבינים בדיוק למה אני מתכוונת. שאלתי למה המחיר נמוך כ"כ והם טענו שזה משום שבמרפאתם עובד טכנאי. נשמע הגיוני?
2. כתבת בתשובתך שלא מומלץ לעשות ציפוי חרסינה רק מסיבות אסטטיות. תוכלי להסביר מדוע? הלא השיניים שלי חלשות בין כה וכה והלבנה לא תעזור במקרה שלי (ולא הייתי רוצה בגילי, 25, להתחיל ללכת עם גשר). האם הציפוי לא יחזק את השן?...
הערה אחרונה.. הטיפול חשוב לי מאד אבל חשוב לי גם שלא יעבדו עליי, האם הרופא שיטפל בי צריך להיות מתמחה באסטטיקה ואיך אוכל לדעת זאת?...
תודה מראש,
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפויי חרסינה
ד``ר גלית כהן11/06/2007ראשית, הפורום אינו מקום לדון על מחירים.
אין מחיר אחיד וכל אחד בודק ומחשב את מחיר טיפוליו ושיקוליו עימו.
הציפוי אינו מחזק את השן, ואינו מחליש אותה. בהכנתו מסירים שכבה דקה של צד אחד בלבד של השן ומחליפים בחרסינה. כוונתי היתה שאם הבעיה הינה רק צבע, זה ניתן לעיתים לפתרון פשוט יותר ע"י הלבנה. בכל מקרה רק רופא שראה אותך יכול לחוות דעה בצורה מקיפה, לא ניתן לתת אבחנה על סמך תאור מילולי.
אין בהגדרת ההתמחויות של משרד הבריאות התמחות באסתטיקה. יש רופאים שעוסקים בכך יותר ויש שפחות. את יכולה לבקש לראות דוגמאות של טיפולים שביצע הרופא או לבקש לדבר עם מטופל. אבל אמון זו מילת המפתח, אחרת אין בסיס לעבודה נכונה.
בהצלחה ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפוי שיניים
דני כהן28/11/2009השיניים הקידמיות העליונות שלי איבדו את שכבת הזגוגית מסיבה שלא ברורה לי. רופאת השינים שלי עשתה לי ציפוי מחומר רגיל של סתימות לפני כשנתיים ב6 שיניים עליונות. תוך תקופה של כחצי שנה החלו השינים להצהיב ונוצרו מספר קילופים. כמו כן אני חש ששן אחת צופתה עבה מדי וזה גורם לי לפעמים לנשיכה לא רצונית של שפה תחתונה. מה ניתן לעשות? האם ציפוי חרסינה בא בחשבון? מה סדר גודל של עלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?