מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבוע +שומר מצב שהוא לא זמנישלומי כהן08/05/2017
ערב טוב פורום רפואת שיניים...
ערב טוב לכם..
רציתי לשאול ולהגיד לא יודע אם תוכלו לעזור או להבין...בכל מקרה
לפני 6 שנים עברתי יישור שיניים עם קוביות בכל הפה...ואחרי שהורידו לי אותו אז הביאו קיבוע פלסטיק כזה ללסת העליונה ועשו לי קיבוע "זמני" בלסת התחתונה..מעיין חוט מתכת כזה..
סיפרתי בקצרה......בכל מקרה החוט מתכת יצא מעצמו לאחר שנים שהוא היה אצלי בפה לפני פסח האחרון..
עכשיו בלסת התחתונה רוצים לעשות לי קיבוע לכל הזמן+שומר מצב..
ורציתי לשאול...מקווה שהבנתם אותי...
הרופא שלי אמר שאחרי הקיבוע+שומר מצב אסור לי לאכול ולשתות שעה וגם בהמשך היום לאכול דברים רכים..
וגם אסור להשתמש בחוט דנטלי..
אז כמה דברים ושאלות:
1) יום אחרי זה אני יכול לאכול מאכלים כמו דגני בוקר עם חלב,אורז,עוף,בשר,דגים ??
2) אמרו לי שאני לא אוכל להשתמש בחוט דנטלי אחרי הקיבוע והשומר מצב..
ועכשיו במשחת שיניים שאני משתמש קולגייט טוטאל השימוש בחוט דנטלי מחייב את השימוש בה למניעת חורים בשיניים..
אז מה אני יעשה אחרי הקיבוע והשומר מצב??
3) אפשר לצחצח שיניים רגיל גם עם משחה ומי פה לאחר ששמים לי את הקיבוע והשומר מצב??
מחכה לתשובה וערב טוב..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע
ד``ר גלית כהן15/05/2017בשיניים עם קיבוע קבע (למשל חוט מתכת) ניתן לצחצח כרגיל, לאכול כרגיל, להשתמש במי פה. לצורך ניקוי בין השיניים יש להשתמש בקיסמים במקום חוט דנטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבוע הנחיות לשימוש ותגובה חזרה
שלומי כהן18/05/2017ערב טוב כבודה ד"ר גלית כהן.
ערב טוב לך.שלום.
קודם כל רציתי להגיד שנכון את צודקת זה מה שאמרו לי..
לצחצח כרגיל,להשתמש במי פה כרגיל..
ובשיניים שבהם יש קיבוע להשתמש בקיסם במקום בחוט דנטלי.
השאלה שלי היא....אני יכול להשתמש בחוט בכל שאר הפה בכל השיניים עליונות ותחתונות בחוט ובשיניים שבהם יש קיבוע להשתמש בקיסם??
ושאלה...אני לא כ"כ יודע על השימוש בקיסם...השאלה שלי היא כמה פעמים ביום להשתמש בו??פעם/פעמיים..לפני צחצוח שיניים/אחרי בין הארוחות /אחרי כל ארוחה...??
אני אשמח קצת ממש גלית להוראות על השימוש בו..אני יודע מה עושים ואיך עושים..רק קצת הנחיות אם אפשר מבלי לפגוע בשיניים שלי.
מחכה לתשובה בזמנך הפנוי וערב טוב וסופ"ש נעים ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?