מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיה לציסטה בשן בינהאילת26/02/2018
שלום
במסגרת בדיקה שגרתית (פעם בחצי שנה) אצל רופא השיניים הוא טען כי יש לי חור בשן בינה ימנית למטה ושלח אותי לפנורמי. כשחזרתי עם תוצאות הפנורמי הוא התקשר מודאג, אמר שהוא רואה איזורים רדיולוצנטיים ושלח אותי למומחה פה ולסת.
אותו מומחה טען כי הצילום נעשה באיכות ירודה, שלח אותי לצילום חוזר והפנה אותי לכירורג פה ולסת לצורך עקירה.
הכירורג שיצאתי עימו קשר טען שהנוסף לעקירה הוא מזהה ציסטה שיש לבצע בה ביופסיה ולשלוח לבדיקה.
מאז איני ישנה בלילה מחשש לגידול ממאיר.
אציין כי אותו חור וכי גם הציסטה אינם סימפטומטיים ומכאן השאלות :
1. עד כמה דחופה העקירה?
2. האם תמיד מבוצעת ביופסיה, או שרק במידה וקיים חשד לגידול?
3. מה הסיכוי שמדובר בגידול?
4. האם העקירה תרפא גם את הציסטה?
אודה לך על סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה לציסטה בשן בינה
ד``ר מאיר ממרייב05/03/2018אילת שלום
תופע של ציסטות מסביב לשיני בינה כלואות היא די נפוצה.
אני בדרך! כלל מדובר בציסטות שהינן קפסולות של מעטפת עם נוזל ואינן ממאירות.
הביופסיה נדרשת עקב פרוטוקול שקובע שציסטות מגודל מסויים נדרשות לעבור בדיקה היסטולוגית.
ברוב המוחלט של המקרים, לא מדובר בגידולים ממאירים.
לגבי העקירה, כדאי לבצע אותה ולא לדחות אותה ולו רק בגלל שיש שם חור שעלול לגרום לדלקת של העצב בתוך השן ולכאבים חזקים.
עם העקירה מוציאים גם את הציסטה אלא אם כן היא גדולה מדי ואז ייתכן שכירורג יבחר להשאיר נקז בצורת צינורית סיליקון לשטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?