מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות בשן לאחר כתרמישהי04/03/2018
שלום
אני בת 29. מזה כמה שנים יש לי סתימה בשן טוחנת בצד שמאל למטה (לפני השן האחרונה).
לאחר סדק בסתימה הרופאה המליצה על כתר כדי שיכסה טוב יותר את השן שגם ככה לא נשאר ממנה הרבה (נמוכה יחסית).עשו לי גם טיפול שורש. היא שמה לי כתר.
בימים הראשונים חשתי שהכתר גבוה. במקביל התחלתי להרגיש רגישות בזמן לעיסת דברים קשים כמו גזר. לפעמים מרגישה את הרגישות גם בשיניים העלויונות. אני חושבת שזה בגלל הגובה שיצר לחץ אבל לא בטוחה.
יש לציין שאין כאבים ספונטניים ואין כאבים בזמן לעיסת דברים רכים או בזמן סגירה הפה ולחיצת השיניים זה בזה. הרגישות חולפת וחוזרת מידי כמה ימים.
היא הורידה את לי הגובה אבל עדיין יש רגישות. לבסוף הורידה את הכתר ושמה כתר זמני שהוא באותו גודל כמו הקבוע פחות או יותר ועדיין יש רגישות.
היא עשתה לי צילום רגיל וסטטוס וטוענת שלא רואים בעיה לפי הצילומים.לא דלקת ולא התרחבות החניכיים.
1. מה זה יכול להיות? האם צריך צילום אחר כדי לראות כמו סי טי או מספיק הסטטוס? אני מניקה אז לא בטוחה שמותר סיטי.
2. יש לי שן כלואה די גדולה בצד של השן עם הכתר האם זה קשור אליה? (היא לא סמוכה לשן עם הכתר אלא סמוכה לשן ליד הכתר).
3. האם כדאי לנסות להוריד גם את מבנה הכתר כדי לבדוק האם הרגישות חולפת?
אודה לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן לאחר כתר
ד``ר מאיר ממרייב05/03/2018מישהי שלום
לעיתים ישנה רגישות לאחר ביצוע טיפול שורש שעוברת עם הזמן. אם אין בעיית גובה בכתר או בעיה של נקודות מגע ובחלוף תקופה ארוכה עדיין ישנה רגישות לנגיסת דברים קשים, אז כנראה הבעיה נובעת מטיפול השורש.
ממצאים רנטגניים שמעידים על הבעיה שנובעת מטיפול השורש, יכולים להופיע גם לאחר כמה חודשים.
אני בדרך! כלל מומלץ להמתין תקופה של חודשיים שלושה ואם הרגישות לא תעבור אז יש לשקול חידוש טיפול שורש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?