רגישות בשן לאחר כתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות בשן לאחר כתר
    מישהי
    04/03/2018

שלום

אני בת 29. מזה כמה שנים יש לי סתימה בשן טוחנת בצד שמאל למטה (לפני השן האחרונה).
    לאחר סדק בסתימה הרופאה המליצה על כתר כדי שיכסה טוב יותר את השן שגם ככה לא נשאר ממנה הרבה (נמוכה יחסית).עשו לי גם טיפול שורש. היא שמה לי כתר.
    בימים הראשונים חשתי שהכתר גבוה. במקביל התחלתי להרגיש רגישות בזמן לעיסת דברים קשים כמו גזר. לפעמים מרגישה את הרגישות גם בשיניים העלויונות. אני חושבת שזה בגלל הגובה שיצר לחץ אבל לא בטוחה.
    יש לציין שאין כאבים ספונטניים ואין כאבים בזמן לעיסת דברים רכים או בזמן סגירה הפה ולחיצת השיניים זה בזה. הרגישות חולפת וחוזרת מידי כמה ימים.
    היא הורידה את לי הגובה אבל עדיין יש רגישות. לבסוף הורידה את הכתר ושמה כתר זמני שהוא באותו גודל כמו הקבוע פחות או יותר ועדיין יש רגישות.
    היא עשתה לי צילום רגיל וסטטוס וטוענת שלא רואים בעיה לפי הצילומים.לא דלקת ולא התרחבות החניכיים.
    1. מה זה יכול להיות? האם צריך צילום אחר כדי לראות כמו סי טי או מספיק הסטטוס? אני מניקה אז לא בטוחה שמותר סיטי.
    2. יש לי שן כלואה די גדולה בצד של השן עם הכתר האם זה קשור אליה? (היא לא סמוכה לשן עם הכתר אלא סמוכה לשן ליד הכתר).
    3. האם כדאי לנסות להוריד גם את מבנה הכתר כדי לבדוק האם הרגישות חולפת?

אודה לעצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בשן לאחר כתר

הוספת תגובה

• רגישות בשן לאחר כתר

ד``ר מאיר ממרייב
    05/03/2018

מישהי שלום
    לעיתים ישנה רגישות לאחר ביצוע טיפול שורש שעוברת עם הזמן. אם אין בעיית גובה בכתר או בעיה של נקודות מגע ובחלוף תקופה ארוכה עדיין ישנה רגישות לנגיסת דברים קשים, אז כנראה הבעיה נובעת מטיפול השורש.
    ממצאים רנטגניים שמעידים על הבעיה שנובעת מטיפול השורש, יכולים להופיע גם לאחר כמה חודשים.
    אני בדרך! כלל מומלץ להמתין תקופה של חודשיים שלושה ואם הרגישות לא תעבור אז יש לשקול חידוש טיפול שורש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו