מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה לדעתאברי26/05/2008
לד"ר שלום רב
אני כיום בן 25.
בצילום שעשו לי רואים שאין עוד שיינים שצריכות לגדול לי .יש אחת שגודלת הפוך לפי מה שהרופא שיינים אומר.והיא כרגע לא מפריעה לי לא יודע אם חייב לעקור אותה אבל הוא רוצה לעקור.
מה שמפריע לי כרגע זאת שן שכבר יש לי אותה בצד השני.יש הרגשה של כאב בבשר שמאחורי השן .ורגישות שאני נושך את השיינים אז בזמן הסגירה שאני נוגע בשן בינה שכבר יש האזור כואב ונראה שנוגע גם מעט בבשר.האם זה הגיוני הרגישות הזו? או שזה יכול לנבוע מהקרנה של השן בצד השני של השיניים מהשן בינה שגודלת לי הפוך התחתונה.
האם מומלץ לעקור שן בינה הפוכה?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גלית כהן27/05/2008לא תמיד צריך לעקור שן בינה שלא בקעה. עוקרים אם הרופא מוצא שהשן עלולה לגרום נזק לשיניים סמוכות או ללסת.
בצד השני אתה מתאר כאב המתאים למצב של שן בינה בבקיעה הגורמת לדלקת בחניכיים הנקראת פריקורוניטיס. הטיפול הוא צחצוח ושטיופת ולעיתים גם אנטיביוטיקה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?