סתימת שורש בשן אחורית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • סתימת שורש בשן אחורית
    תומר
    02/06/2008

    ד''ר יעל או גלית שלום רב!

    לפני כשנתיים וחצי או משהו כזה עברתי בשן האחורית מצד שמאל (אחת לפני האחרונה) סתימת שורש (סתימה בצבע כחול תכלת) , אני בן 17.
    אני מקפיד לצחצח שיניים פעמיים ביום בוקר וערב-לפני השינה, ולאחר מכן לעבור עם חוט דנטלי , לפני כשבועים ניסיתי לעבור עם החוט על אותה השן שיש בה סתימת שורש ואני לא יכול להכניס את החוט, ויש לי הרגשה שאם אנסה בכח הסתימה עלולה ליפול, או שיגרם נזק.
    רציתי לדעת למה זה קורה? והאם צריך לעבור על כל השיניים ממש (כולל השיניים הקדמיות תחתונות) והאם השימוש בחוט דנטלי יכול לגרום לרווחים בין השיניים הקדמיות והאחוריות? וכמה פעמים ביום לעבור עם החוט?

    אודה לך אם תעני לי תשובה מפורטת:

    שיהיה המשך יום נפלא!!

    מאור.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימת שורש בשן אחורית

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חוט דנטלי

    ד``ר עדי אריאלי
    04/06/2008

    מאור שלום,
    חוט דנטלי הוא האביזר הטוב ביותר לניקוי בין השיניים. אצוטט את אחד המורים הטובים שלי: "only floss the teeth you want to keep" . שחזורים תקינים (סתימות) לא יכולים ליפול משימוש בחוט דנטלי, ואם השחזור לקוי רצוי לגלות זאת בהקדם. אם יש לך ספק לגבי תקינות השחזור שמעל טיפול השורש כדאי להיבדק.
    אני ממליצה למטופלי לנקות את השיניים בחוט דנטלי פעם ביום, ובהחלט את כל השיניים. אסייג תשובתי בכך שישנם מקרים של מחלת חניכיים שבהם אני ממליצה על אביזרים אחרים לניקוי בין השיניים- כל מקרה לגופו.
    חוט דנטלי אינו גורם למרווחים בין השיניים.
    בהצלחה,
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו