סתימת ט"ש (ללא מבנה או כתר) שזזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימת ט"ש (ללא מבנה או כתר) שזזה
    מעיין
    11/06/2008

צהריים טובים, שמי מעיין ואני בת 24

בצד שמאל מאחורה, בשיניים התחתונות,יש לי שתי שיניים, אחת ליד השנייה שעל אחת מהן יש סתימה רגילה, לפני שנה בדיוק עשו לי טיפול שורש בשתי השיניים (ביחד) והסתימה הלבנה של טיפול השורש הסתירה את הסתימות ההשחורות הישנות. הרופא המטפל פשוט קדח בתוך הסתימות השחורות ולא הוציא אותן או משהו כזה.

בקיצור, עברה שנה מאז טיפולי השורש ואת ענייני מבנה וכתר דחיתי בגלל מצב כלכלי שלא איפשר לשלם עליהם כרגע, אז נשארו שתי שיניים, שתיהן עם סתימה לבנה של טיפול שורש ובאמצע, בין שתיהן, תמיד בצבץ חלק שחור של סתימה ישנה, אין לי מושג האם הסתימה שייכת לשן השמאלית או הימנית.. היא פשוט שם.

היום, אכלתי טופי (חטא גדול כשלעצמו) והסתימה הישנה השחורה פשוט עפה לי החוצה מבין טיפולי השורש.. נוצר חור גדול בין שתי השיניים, כאילו יש רווח מאד רציני בין השיניים (זה נוצר מהתפוררות איטית של השן אחרי טיפול השורש, הן פשוט נשחקו ויצרו רווח ביניהן שממנו כנראה לבסוף עפה הסתימה השחורה) ואחרי כמה שעות גם ראיתי שבשן הימנית מביניהן, זז החלק הלבן של טיפול השורש, כאילו הוא נדחס מטה אל תוך השן, וזז ממקומו.

אני אובדת עצות. כרגע לא כואב לי כלום, אבל אני מאד מפחדת שפתאום יחל כאב. לפי מה שאני רואה מהתבוננות במראה, הסתימות הלבנות מכסות די טוב את שתי השיניים, מלבד התזוזה הקלה ששמתי לב אליה.. כנראה שהסתימה השחורה לא כיסתה שם שום דבר.. אבל אני בפאניקה (שכחתי לציין שאני נתקפת בהיסטריה לא קטנה בכל מה שקשור לשיניים ולוקחת ואליום שרשם לי רופא השיניים לפני כל ביקור אצל הרופא)

האם יכול לכאוב לי שם משהו בין שתי השיניים אם שתיהן אחרי טיפול שורש? הרי לא אמור להיות שם עוד עצב או משהו שיגרום לכאב, נכון? בטיפול שורש מסירים את העצבים?..

מה לעשות עד שאוכל לממן כתרים? האם לא ללעוס על הצד הזה? האם ללכת ולעשות סתימות חדשות? האם לסגור את הרווח הזה באיזשהו אופן, האם יש חשש לזיהום או דלקת ברווח? האם יש סיכוי שסתימות השורש לא נאטמו על השן כמו שצריך בגלל הסתימה השחורה שהייתה שם והפריעה? ואם הסתימות באמת לא אטומות מה הנזק שיכול לקרות?..

אשמח מאד לכל פיסת מידע שתוכלו לתת לי בנושא..

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פני לטיפול בהקדם

ד``ר עדי אריאלי
    14/06/2008

מעיין שלום,
    לפי התאור לאחר ביצוע טיפול השורש הונחה בשן סתימה זמנית- כשמה כן היא והיא לא אמורה להישאר יותר ממספר שבועות בודדים בשן שכן היא אינה אוטמת כמו שצריך ולאחר הזמן הנל חיידקים יכולים לחדור ולזהם את השן וכן להדביק את השן הסמוכה וחניכיים.
    חלף זמן רב והסתימות מתפוררות. סביר כי יש זיהום חיידקי מתחת-
    גשי אל הרופא המטפל בהקדם להמשך טיפול
    בהצלחה,
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו