סדק בשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדק בשן
    חובב
    30/06/2008

יש לי כאבים מציקים בשן קדמית( טיפול שורש + כתר ) בה קיבלתי מכה לפני ארבעה חודשים. שלוש רופאי שיניים לא גילו כלום בצילום. האם ייתכן והכאבים נובעים מסדק , ואם כן איך בדיוק הם אמורים לגלות אותו. אין צילום מיוחד לאיתור סדקים. והאם יכול להיות מצב שהסדק הזה ילווה אותי כל חיי מבלי שאף לא יאתר אותו. הוא לא משעיר עקבות ? הופך לדלקת ? לשבר ? מה זה הייצור הזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשן

הוספת תגובה

• סדק בשן

ד``ר עדי אריאלי
    02/07/2008

שלום חובב,
    בהחלט יתכן שמדובר בסדק אך יתכנו אפשרויות נוספות כמו זיהום חוזר סביב השורש, בעיית חניכיים ועוד.
    במקרה של סדק לא תמיד יש סימנים רנטגניים אך ניתן לגלותו באמצעות התפתחות כיס מקומי בחניכיים או רגישות לניקוש השן בסגירה ובפתיחה ולעיתים מחליטים לבצע ניתוח אקספלורציה לשם זיהוי וודאי של הסדק.
    אני ממליצה לך לקבל חוות דעת נוספת אצל רופא שיניים נוסף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה אז ?

חובי
    06/07/2008

ומה אז ? יש בכלל פתרון לסדק או שנגזר על השן עקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואז...

ד``ר עדי אריאלי
    10/07/2008

בהתאם למיקום הסדק ולאופיו (אנכי או אופקי) מחליטים האם ניתן לשקם את השן אן לבצע עקירה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו