ניתוח הארכת כותרת שלא השיג את מטרתו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח הארכת כותרת שלא השיג את מטרתו
    אורי
    20/07/2008

שלום לאחרונה עברתי ניתוח הארכת כותרת במטרה להוריד 2 מ"מ של עצם על מנת שניתן יהיה להשלים טיפול שורש. בתום ניתוח של שלוש שעות התבשר לי שעקב ספיגה בעצם לא ניתן היה להשיג את הנידרש אלא רק 0.5 מ"מ. כמו כן נאמר לי שניתן יהיה לבצע "רמפה" ע"י הבקעה של שן סמוכה והרמת השורש וע"י כך יהיה ניתן להשלים את טיפול השורש. הייתי מעוניין לדעת האם הדבר נשמע סביר? כמו כן האם לא ניתן לדעת לפני שמתחילים בטיפול שורש שיש צורך בהארכת כותרת? וכן האם לא ניתן לדעת לפני ניתוח הארכת כותרת שיש ספיגה בעצם? גילי הינו 33 ומעולם לא ניזקקתי לטיפול מורכב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיזוי מראש של תוצאת טיפול

ד``ר גלית כהן
    23/07/2008

פעמים רבות מתחוור צורך בהארכת כותרת רק לאחר סילוק כל העששת (במהלך הפתיחה לטש), כשרואים באיזה גובה יחסית לעצם נשאר חומר שן בריא. אותו דבר לגבי מצב עצם. בניגוד להשתלות שם מבצעים צילום סיטי לפני ההשתלה ע"מ לראות את מצב העצם במדוייק בכל שלושת המימדים, בטיפול רגיל מבצעים רק צילום רנטגן לפני הטיפול. הצילום הוא דו מימדי והרקמות חופפות כך שהתמונה המתקבלת היא חלקית ובהחלט יתכן שינוי בתוכנית הטיפול לאחר פתיחה וראיה ישירה של המצב.

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו