טיפול שיניים אצל חולה בניוון שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים אצל חולה בניוון שרירים
    צחי ארי
    19/08/2008

שלום. אני בן 28, חולה בניוון שרירים-SMA לא LSA.. תהיתי אם ישבארץ מקום שידע להתמודד ולטפל בשיניים של נכים כרונים שכמותי, שכן, מפתח הלסת שלי לא עובר את ה-1 ס"מ ואני חייב הרדמה מלאה. ובנוסף תהיתי באם תוכלי להמליץ לי על טיפול שיעכב משמעותית את החרפת מחלת החניכיים שיש לי, אתן תיאור בתקווה שממקום מושבך זה יספיק. אין לי דימום בעת הציחצוח, מדגיש, אין דימום בעת הציחצוח, אך לפני שנה חוויתי דימום מאסיבי שנמשך שעות מהחניכיים התחתונות שנמשך שעות ארוכות כולל היווצרות קרישי דם ומאז זה לא קרה עד שלשום ששוב התחלתי לדמם ממש באקראי, דימום שהפך ממש מאסימים עם קרישי דם שנמשך למעלה מ-12 שעות. השיניים התחתונות אינן מתנדנדות, אך בשלוש מהן יש נסיגת חניכיים רצינית ואני חש עם הלשון את שורש שלושת השיניים. ובשן השמאלית העליונה יש לי לדברי הרופא עששת חמורה שבאופן תמוהה אמר שעלי לעקור את 3 השיניים השמאליות עליונות, אני אומר תמוהה משום שהמקום מעולם לא התנפח לי והתקף הכאבים היה רק לפני 4 שנים לערך. עלי להיות הוגן ולומר שלאחר שנים של הזנחה , רק בשנתיים האחרונות הקפדתי באופן סדיר על בריאות שיני ( צחצוח+שטיפה פעמיים ביום ). לאור הנתונים שנתתי, מה תוכלי לייעץ לי על מנת שאוכל לעכב את החרפת מחלת החניכיים? אני חרד שמא עוד שנה-שנתיים תיפולנה לי 3 שיניים תחתונות. האם המצב משול לסגירת האורבה לאחר שהסוסים ברחו? בהערכה רבה צחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מסאמים=מאסיבי

צחי ארי
    19/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים אצל חולה בניוון שרירים

ד``ר גלית כהן
    28/08/2008

מומחים ברפואת הפה הם הכתובת עבורך.
    תמצא אותם בבתי חולים עם מחלקות ברפואת שיניים או בשוק הפרטי.

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו