גשר לא על מים סוערים:-)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גשר לא על מים סוערים:-)
    חנה
    01/07/2007

יש לי גשר בן כעשרים וחמש שנה (אם זכרוני אינו מטעני), ללא טיפולי שורש בשתי השיניים שתומכות בו. לפני כמה חודשים הוא זז קמעא ונתקפתי כאבים עזים. רופא השיניים צילם, בדק והמליץ לא "להתעסק איתו" כיוון שהוא לא רואה בעיה בשורשים. לדעתו ייתכן מעט איבוד עצם, שהוא לא בלתי רגיל בשלב זה בחיי (51). הוא המליץ על כדורי נפרוקסין 500 (לא יודעת איך זה ידוע בארץ, אני שוהה בגאנה) פעמיים ביום למשך חמישה ימים, וחזרה על כך במקרה שהכאבים תוקפים שוב - מה שעלול לקרות פה ושם בחודשים הבאים, ואכן קרה וחלף הודות לטיפול הסימפטומטי.
    הכל טוב ויפה:) ?! - אתם תגידו:)- שלשום העברתי חוט דנטלי בין השיניים וכשהגיע לשן שתומכת את הגשר הנ"ל, עבר תחתיו, עבר תחת ה"אין שן" עד שהגיע לשן השניה ושם נעצר. נראה שהגשר העתיק נתמך עכשיו על ידי שן בודדת.. כיוון שהגשר נמצא על השיניים העליונות ומתחתיו חסרה שן במילא, אני לא כל כך לועסת על הצד ההוא, אבל אני תוהה כמה זמן לדעתכם יחזיק הגשר (והשן שתחתיו) מעמד ומה אפשר לעשות באופן זמני כדי למנוע בלגן גדול יותר? כדי להוסיף חטא על פשע אציין שהשן שחסרה למטה, ושאין מעליה גשר חסרה כבר כחמש עשרה שנה...

תודה מראש,
    חנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גשר לא על מים סוערים:-)

הוספת תגובה

• גשר ה"מאבד תמיכה"

ד``ר גלית כהן
    15/07/2007

גשר בו נותרו 2 שיניים תלויות על שן מאחזת אחת (כך הבנתי מהתאור שלך) אחיזתו רעועה ביותר וככל שהוא ממשיך במצבו בנוכחי אורך חיי השן היחידה התומכת הולך ויורד.
    ע" מ לא למצוא עצמך עם חסר של 3 שיניים בהקדם (2 כבר חסרות לך) רצוי לפנות בהקדם לטיפול.
    טיפול אמיתי, לא תרופה להקלה על כאב ודלקת.

בהצלחה,

ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו