כתרים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתרים?
    שני
    06/10/2008

שלום רב, שמי שני ואני בת 21. עד לפני כשנה סבלתי מבולימיה. כתוצאה מההקאות נשחק לי האמייל בארבעת השיניים הקדמיות (בחלקן האחורי) עם הזמן הזדקקתי להשלמת השיניים ע"י סתימות קומפוזיט. המצב כרגע הוא שאני בטיפולים אינסופיים אצל רופא שיניים, מפני שהסתימות נוטות להשבר מהר מאוד. אני נמצאת בחרדה אינסופית לגבי השיניים, לא אוהבת לחייך, מפחדת שהסתימות ישברו פתאום בסוף השבוע, ואצטרך להתמודד עם מראה שיניים נוראי. (יש לציין שאני מאוד סולבת ממראן גם אם הסתימות לא שבורות). האפשרות היחידה שעלתה עד עכשיו היא כתרים שבסיסן זירקוניה. ההחלטה היתה חיובית עד שהתחלתי לשמוע תגובות שאני צעירה מדי בשביל כתרים, ולמרות שזוהי זירקוניה, עדיין ניתן יהיה להבחין שזהו כתר ולא שן אמיתית. עד כמה זה נכון? האם ישנה פירמה מסויימת לכתרי הזירקוניה שכדאי לוודא שהכתרים אכן מאותה הפירמה? אני באמת רואה בכתרים כפתרון היחידי שיחזיר לי את הבטחון בחיוך שלי, אך האם יש דרך אחרת? אני מאוד לא רוצה להמשיך לחיות בפחד המתמיד שמא תשבר לי סתימה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתרים?

הוספת תגובה

• כתרי זירקוניה

ד``ר עדי אריאלי
    19/10/2008

שני שלום,
    כתרי זירקוניה עשויים חרסינה מלאה ובעלי אסתטיקה גבוהה.
    לא הזכרת בשאלה את גילך- רק שאת צעירה מדי לכתרים, אבל לעיתים אין ברירה - כאשר מאבדים הרבה חומר שן ולא ניתן להשלים בעזרת שחזור-פלסטי (סתימות), צריך לפנות לפתרון של כתרים.
    בהצלחה,
    ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא כתבה לך שהיא בת 21 חבל שלא קורא

לאה
    23/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים אסתטים

ד``ר גלית כהן
    27/11/2008

אין בעיה לבצע כתרים בגיל 21.
    צריך לבחור היטב את סוג הכתרים, כי לאחר פגיעה באמייל חוזק הקשר בין השן לדבק יורד. צריך לבחור את הכתר המתרים לאחר בדיקת מצב השן.
    גם השחזורים נופלים בגלל הפגיעה באמייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו