מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתרים?שני06/10/2008
שלום רב, שמי שני ואני בת 21. עד לפני כשנה סבלתי מבולימיה. כתוצאה מההקאות נשחק לי האמייל בארבעת השיניים הקדמיות (בחלקן האחורי) עם הזמן הזדקקתי להשלמת השיניים ע"י סתימות קומפוזיט. המצב כרגע הוא שאני בטיפולים אינסופיים אצל רופא שיניים, מפני שהסתימות נוטות להשבר מהר מאוד. אני נמצאת בחרדה אינסופית לגבי השיניים, לא אוהבת לחייך, מפחדת שהסתימות ישברו פתאום בסוף השבוע, ואצטרך להתמודד עם מראה שיניים נוראי. (יש לציין שאני מאוד סולבת ממראן גם אם הסתימות לא שבורות). האפשרות היחידה שעלתה עד עכשיו היא כתרים שבסיסן זירקוניה. ההחלטה היתה חיובית עד שהתחלתי לשמוע תגובות שאני צעירה מדי בשביל כתרים, ולמרות שזוהי זירקוניה, עדיין ניתן יהיה להבחין שזהו כתר ולא שן אמיתית. עד כמה זה נכון? האם ישנה פירמה מסויימת לכתרי הזירקוניה שכדאי לוודא שהכתרים אכן מאותה הפירמה? אני באמת רואה בכתרים כפתרון היחידי שיחזיר לי את הבטחון בחיוך שלי, אך האם יש דרך אחרת? אני מאוד לא רוצה להמשיך לחיות בפחד המתמיד שמא תשבר לי סתימה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרי זירקוניה
ד``ר עדי אריאלי19/10/2008שני שלום,
כתרי זירקוניה עשויים חרסינה מלאה ובעלי אסתטיקה גבוהה.
לא הזכרת בשאלה את גילך- רק שאת צעירה מדי לכתרים, אבל לעיתים אין ברירה - כאשר מאבדים הרבה חומר שן ולא ניתן להשלים בעזרת שחזור-פלסטי (סתימות), צריך לפנות לפתרון של כתרים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא כתבה לך שהיא בת 21 חבל שלא קורא
לאה23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרים אסתטים
ד``ר גלית כהן27/11/2008אין בעיה לבצע כתרים בגיל 21.
צריך לבחור היטב את סוג הכתרים, כי לאחר פגיעה באמייל חוזק הקשר בין השן לדבק יורד. צריך לבחור את הכתר המתרים לאחר בדיקת מצב השן.
גם השחזורים נופלים בגלל הפגיעה באמייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?