טיפול שורש וכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש וכתר
    ענת
    30/11/2008

שלום רב, לפני כשנה וחצי נשברה לי חצי שן עם סתימה. לא הרגשתי כאבים בשן- לא לפני ולא אחרי. עכשיו התחלתי טיפול שיניים והרופאה שבדקה , גם על-סמך צילומי סטטוס, טוענת שהשן כבר מתה לגמרי ויש לעשות טיפול שורש כפול ומבנה וכתר. שאלתי היא - אם השן מתה ואין לי בה רגישות או כאב, מדוע יש צורך להתעסק עם השורש? למה צריך טיפול שורש? ולמה לעשות מבנה וכתר ולא סתימה? יש לציין שיש אחרי שן זו (37) שן בינה כלואה- וכדי לעשות מבנה וכתר יש צורך לעקור גם את שן הבינה שכרגע לא מפריעה לי כלל? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש וכתר

הוספת תגובה

• שן "מתה"

ד``ר גלית כהן
    03/12/2008

שן שהעצב שלה "מת" צריכה טיפול שורש גם אם לא כואב לך. העצב יעבור נמק תתפתח דלקת ונזק גם לעצב.
    היום ניתן להציל את השן. אם תמתיני לעוד שבר בסוף השן תעקר ותצטרכי לשקם ע"י שתל. טיפול מוקדם יותר מפשט את הטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת

ענת
    03/12/2008

לגבי טיפול השורש , אני מבינה שנחוץ. אך האם אחריו לא ניתן לעשות סתימה במקום כתר , שגם מחייב עקירה של שן בינה שכלואה? תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש מבנה וכתר

ד``ר גלית כהן
    05/12/2008

שן אחרי טיפול שורש נחלשת והופכת להיות פריכה. לכן מחזקים אותה מבפנים עי מבנה (מחברים בין הכותרת לשורש) וחובקים אותה מבחוץ עי כתר, למניעת שבר של קירות השן. רק במקרים נדירים לא צריך כתר לאחר טיפול שורש בשיניים אחוריות.
    לגבי זה שהכתר מחייב עקירת שן בינה, יא זה מחייב. יכול להיות שבמקרה הספציפי שלך מחייב עקירת שן בינה , אך איני יכולה לענות ללא בדיקה וצילום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו