עזרה דחופה (תרמילאי במצוקה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה (תרמילאי במצוקה)
    ארבל
    24/12/2008

שלום, אני מטייל כרגע בהודו, והתפתחה אצלי בעיה קלה. לפני כחודשיים עברתי עקירת שיני בינה כירורגית בארץ. החלמתי מהניתוח, ובאותו הזמן קיבלתי דאלאצין למניעת התפתחות זיהום. לפני מספר ימים אזור הניתוח החל להתנפח. רכשתי כלורהקסידין והתחלתי לערוך שטיפות סדירות, אך זה לא הועיל. פניתי עתה לרופא שיניים מקומי, שבמרפאה הלא ממש סטירילית שלו הוא לחץ על הנפיחות בשביל לנקז מעט נוזלים, אמר שחובה לטפל באנטיביוטיקה ורשם לי את המרשם הבא: Novaclox 500(Cipla) caps - מכיל -הדגש- קלוקסאצילין ואמוקסיצילין -סדגש- . פעמיים ביום במשך 3 ימים SEROTEK 10 - מתבסס על Serratiopeptidase. לא ברור לי מה זה (המבטא שלו היה מאוד בעייתי) אבל נראה לי שזה אנטי דלקתי. שלוש פעמים ביום במשך 3 ימים. הרצתי חיפוש באינטרנט, ומצאתי שמדובר באנטיביוטיקות במשפחת הפנצילין (ישנו חשד שאני -הדגש- אלרגי לפנצילין -סדגש- על סמך רגישות תורשתית והייתי מעדיף שלא לבחון את זה כאן), וגם נתקלתי במסמך של ממשלת הודו האומר שיש להפסיק למכור את שילוב האנטיביוטיקות האלו כי אין לשילוב ערך סינרגי וגם לכל אחת יש המלצות נטילה במינונים שונים. ברשותי גם -הדגש- רוקסו 150 וציפרודקס 500 -סדגש- שהבאתי מהארץ. מה הייתם מייעצים לי ליטול? מה זה סרוטק והאם ליטול גם אותו? האם יש עוד משהו שעלי לעשות? בתודה מראש, ארבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה במקרה של אלרגיה לפניציל

ד``ר גלית כהן
    27/12/2008

אם יש חשד לאלרגיה לפניצילין אל תנסה בכלל לקחת תרופות מהמשפחה. זה שיש לך ציפרו ושקבלת בעבר דלצין , מחזק את הדעה שאתה אלרגי לפניצילין.
    קח ציפרו 500 ,3 פעמים ביום ל-5 ימים. ותמשיך עם הכלורהקסידין.

תרגיש טוב ותשמור על עצמך, המשך טיול מהנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו