עששת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עששת
    אני
    23/07/2007

בשן 45 התגלתה עששת בצילום נשך.
    הרופאה התחילה לעשות סתימת קומפוזיט, בזמן שהיא ניקתה את העששת, היא ראתה שהחור גדול ומגיע לשורש. היתה רגישות בזמן הטיפול (למרות ההרדמה). אני אמרתי לרופאה שאני כן רוצה סתימה רגילה , ובמידה ויכאב לי , אחזור לטיפול שורש.
    השאלה: יום אחרי הסתימה התחילו לי "מיחושים " באזור השן, כאבים ללעוס, רגישות לחום וכאבים בניקוש על השן. היום 4 ימים אחרי הסתימה אני אוכלת על השן, אין רגישות לחום, רק נשארו כאבים לניקוש.
    האם יש צורך בטיפול שורש??????
    יש לי תור שבוע הבא, אני לא מעוניינת לפתוח את השן סתם, ועלות טיפול שורש (מבנה, וכתר חרסינה) מאוד יקר לי.
    האם אני יכולה "לסחוב" את השן ללא טיפול שורש?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עששת

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

אני
    23/07/2007

הרופאה הסכימה להצעתי לעשות סתימה למרות החשש לטיפול שורש, מכיוון שהיא אמרה שאני צעירה ובריאה (אין לי סכרת) ויש סיכוי שעם אדאג לצחצוח נכון וחוט דנטלי, אני אצליח למנוע טיפול שורש - האמנם?
    בשן במקסילה גם התגלה בצילום נשך עששת קטנה . הרופאה המליצה לא לגעת והיא סבורה שבמידה ואדאג שוב לצחצוח תקין וחוט דנטלי, אצליח למנוע זאת. האמנם?
    לא כדאי לסגור בסתימה כדי לא להגיע למצב של עששת וסתימה? (לא כואב לי וגם אין רגישות).
    שוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאחר טיפול שיניים

ד``ר גלית כהן
    24/07/2007

רגישות בשן לאחר סתימה היא תופעה נפוצה, ובד"כ אם לא הגיע לטיפול שורש , יעבור תוך מס' ימים עד מס' שבועות.
    מוקדי עששת קטנים המוגבלים לאמייל ולא חודרים לדנטין, אכן יכולים להעצר ולא להתקדם שנים רבות בשמירה נכונה על הגיינה אורלית. צודקת כנראה הרופאה שלך שאינה ממליצה סתם לפתוח את השן.

בברכה,

ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, החלטתי לחכות

אני
    24/07/2007

עוד מס' ימים, במידה ואכאב לי אחזור לטיפול שורש.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו