מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עששתאני23/07/2007
בשן 45 התגלתה עששת בצילום נשך.
הרופאה התחילה לעשות סתימת קומפוזיט, בזמן שהיא ניקתה את העששת, היא ראתה שהחור גדול ומגיע לשורש. היתה רגישות בזמן הטיפול (למרות ההרדמה). אני אמרתי לרופאה שאני כן רוצה סתימה רגילה , ובמידה ויכאב לי , אחזור לטיפול שורש.
השאלה: יום אחרי הסתימה התחילו לי "מיחושים " באזור השן, כאבים ללעוס, רגישות לחום וכאבים בניקוש על השן. היום 4 ימים אחרי הסתימה אני אוכלת על השן, אין רגישות לחום, רק נשארו כאבים לניקוש.
האם יש צורך בטיפול שורש??????
יש לי תור שבוע הבא, אני לא מעוניינת לפתוח את השן סתם, ועלות טיפול שורש (מבנה, וכתר חרסינה) מאוד יקר לי.
האם אני יכולה "לסחוב" את השן ללא טיפול שורש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
אני23/07/2007הרופאה הסכימה להצעתי לעשות סתימה למרות החשש לטיפול שורש, מכיוון שהיא אמרה שאני צעירה ובריאה (אין לי סכרת) ויש סיכוי שעם אדאג לצחצוח נכון וחוט דנטלי, אני אצליח למנוע טיפול שורש - האמנם?
בשן במקסילה גם התגלה בצילום נשך עששת קטנה . הרופאה המליצה לא לגעת והיא סבורה שבמידה ואדאג שוב לצחצוח תקין וחוט דנטלי, אצליח למנוע זאת. האמנם?
לא כדאי לסגור בסתימה כדי לא להגיע למצב של עששת וסתימה? (לא כואב לי וגם אין רגישות).
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לאחר טיפול שיניים
ד``ר גלית כהן24/07/2007רגישות בשן לאחר סתימה היא תופעה נפוצה, ובד"כ אם לא הגיע לטיפול שורש , יעבור תוך מס' ימים עד מס' שבועות.
מוקדי עששת קטנים המוגבלים לאמייל ולא חודרים לדנטין, אכן יכולים להעצר ולא להתקדם שנים רבות בשמירה נכונה על הגיינה אורלית. צודקת כנראה הרופאה שלך שאינה ממליצה סתם לפתוח את השן.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, החלטתי לחכות
אני24/07/2007עוד מס' ימים, במידה ואכאב לי אחזור לטיפול שורש.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?