מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני02/01/2009
שלום, אחרי טיפול אורטודנטי נשאר לי רווח בשיניים הקדמיות. רופא השיניים הציע לסגור אותו בעזרת שתי סתימות לבנות. השאלה של האם הסתימות עמידות?, והאם התוצאה המתקבלת נראית טבעית?, והאם הצבע של הסתימות יהיה זהה לצבע של השיניים האחרות?. אני קצת חוששת כי זה בכל זאת אלו שיניים קדמיות ובריאות, והרופא אמר שצריך ללטש אותן לפני הדבקת הסתימות, האם הליטוש פוגע בשיניים? תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירת מרווח בין שיניים קדמיות
ד``ר גלית כהן03/01/2009אם לא ניתן לסגור את המרווח עי סיום יישור השיניים (הפתרון היחיד שהוא לכל החיים) אז ניתן לסגור את המרווח בעזרת סתימות או ציפויי חרסינה. התוצאות יפות וטבעיות בשני המקרים.
ציפויי חרסינה - הצבע והצורה יציבים לשנים רבות מאד, אך "הוגעים" קצת בחומר השן והעלות גבוהה יותר.
סתימות לבנות - אין כמעט נגיעה בחומר השן והטיפול הוא מיידי. יש צורך בתחזוקה לעיתים קרובות יותר בהשוואה לציפויי חרסינה, כי הצבע משתנה עם השנים ויתכנו שינויים שיצריכו תיקונים. העלות כמובן נמוכה יותר משל ציפויי חרסינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
שלום04/01/2009תודה רבה על תשובתך, בקשר לצבע של הסתימות הלבנות לעומת השיניים האחרות, האם ניתן להבחין בהבדלי צבע?, ואם לא מרוצים מהתוצאה שהתקבלה ניתן להוריד את הסתימות או שבגלל הליטוש זה לא אפשרי?, וכמה זמן הצבע של הסתימות מחזיק מעמד? תודה מראש וסליחה על השאלות הרבות אני פשוט פוחדת לפגוע בשיניים, בכל זאת אלו שיניים קדמיות, והמטרה היא בסה"כ אסטית ולא בריאותית לכן אני רוצה לוודא שאני לא עושה טעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימות לבנות
ד``ר גלית כהן11/01/2009סתימות לבנות יהיו בדיוק בצבע השן בהתחלה, הצבע מכהה עם הזמן. ניתן ל"רענן" את הצבע עי ליטוש, אחרי מס שנים יתכן ויהיה צורך בהחלפתן.
השלמות ניתן להסיר וללטש, כמעט ללא פגיעה בשיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?