מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמעין28/07/2007
טוב אז ככה
יש לי גשר די חדש על ארבעת השיניים הקדמיות התחתונות שעברו טיפול שורש מאחר והיתה לי ציסטה במקום. הגשר עשוי מחומר לא כלכך יקר שזה לא חרסינה אלא משהו חדש, האם אתם יודעים מה הוא יכול להיות? אם כן האם החומרים האלו גורמים להשחרת החניכיים?
הרופא שלי אמר בהתחלה שזה יוכל להחזיק 5 שנים ואז אחרי שראיתי אותו שוב הוא אמר שזה יכול להחזיק גם 10 שנים, אבל זה לא טוב כמו גשר חרסינה שיוכל להחזיק מעמד 20 שנה. אותי כל זה קצת מבלבל. מה שאותי מעניין לדעת זה עד כמה הגשרים האלו חזקים? כלומר כדאי לי לשחק כדורגל? נגיד אם אני מקבל 'טיל' לפרצוף זה מסוכן? וכשמגיע הזמן לחליף את הגשר אחרי כך וכך שנים למשל, אז איך יודעים שהגיע הזמן לכך?
וגם רציתי לשאול מה הן רמות הקרינה של צילומי שיניים ועד כמה הם מסוכנים, גם הצילומים הקטנים המקומיים וגם הגדולים.
ודבר אחרון
מקריאת תשובות לשאלות בפורום ראיתי שיש דבר שנקרא השתלת עצם, מה זה אומר שבמקום שתל מתכת משתילים עצם של שן לחניכיים וגם האם יש פיתוח של השתלות של שיניים שלמות?
תודה! ושבוע טוב, מעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעיין
ד``ר גלית כהן03/08/2007חומר חדש לגשרים שאניו חרסינה ללא מתכת ואינו יקר כ"כ יכול להיות גרדיה, אבל זו רק השערה תשאלי בדיוק את הרופא שטיפל בך. חומרי הציפוי לא גורמים להשחרת החניכיים.
מכה מכדור יכולה לפגוע גם בשיניים בריאות לגמרי. בארה"ב אסור לשחק בצורה מקצועית ללא מגן שיניים. הכנת מגן שיניים היא פשוטה וזולה יחסית ובהחלט מומלצת לכל מי שמשתתף בספורט שכזה.
רופא שיניים יודע מתי צריך לבחליף גשרים לפי צילומי רנטגן ובשדיקה קלינית.
רמות הקרינה של צילומי שיניים (הנעשים בציוד רנטגן חדיש) הן נמוכות יחסית. אם יצלמו אותך במכשור רנטגן דיגיטאלי רמות הקרינה יהיו נמוכות בהרבה יותר יחסית לרנטגן רגיל.
השתלת עצם היא תוספת עצם לעצם הלסת ע"מ שיהיה מספיק מקום לשים שתלים מטיטניום בתום העצם. אין עדיין היום השתלה של שן שלמה, זה קיים רק בצורה נסיונית.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?