עקירת שיני בינה עליונות בלבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שיני בינה עליונות בלבד
    אלה
    02/02/2009

שלום, אני בת 22 וצמחו לי כל ארבעת שיני הבינה. רופא שיניים אחד המליץ לי לעקור את כל ארבעת שיני הבינה (עליונות- בשל עששת, תחתונות- בשל פוטנציאל לדלקות שיניים עתידיות משום שהחך באיזור בעייתי). הרופא השני המליץ לי על עקירה של השיניים העליונות בלבד, שבהן עששת. עלי לציין כי לא חשתי בשום כאבים הקשורים חשיני הבינה, גם לא בשיניים העלויונות המצויות בעששת. אני מבינה כי ישנה נטיה לעקור שיני בינה, בוודאי אם הן בעששת, אך השאלה היא: האם אני יכולה לעקור רק את השתיים העליונות ולהשאיר את התחתונות? (הן בסדר גמור ולא חוויות בעיות איתן, ההמלצה הייתה בשל חשש עתידי לדלקות...) הבנתי שבדר"כ עקירה של שן עליונה מלווה בעקירה של התחתונה (ולהיפך), שאם רק אחת מהן נעקרת השניה עלולה לצאת יתר על המידה. זה נכון? ובמקרה שלי, שהחך מעט מכסה על השן התחתונה, אולי עקירה של השן העליונה בלבד עשויה להיטיב את המצב?? תודה רבה, אלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עקירת שיני בינה

ד``ר גלית כהן
    02/02/2009

בדכ עוקרים שיני בינה עליונות ותחתונות, בגלל שאם נשארת שן בלי הנגדית שלה, תקרה קרוב לודאי בקיעת שתאלץ עקירה בהמשך.

נכון שניתן לעקור בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו