טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש
    גל
    28/03/2009

לפני 7 שנים נפלתי על אחת מהשיניים הקדמיות שלי. יישרו לי אותה ומאז הכל בסדר.
    לפני כמה חודשים נפלתי שוב על אותה שן.
    הייתי אצל רופא שיניים והוא אומר שיכול ליהיות (לא בטוח) שהשן תחליף את צבעה ויהיה צריך לעשות טיפול שורש ולעשות כתר.
    אני בת 17 ואני מאוד חוששת לגבי זה. אין דבר שאפשר לעשות כדי להקטין את הסיכויים לעשות טיפול כזה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• לצעירי אין דבר שאת יכולה לעשות כעת

ד``ר גלית כהן
    28/03/2009

אם היתה פגיעה בעצב והשן תשחיר יהיה צורך בטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גלית

איילת
    29/03/2009

לאחותי הצעירה הייתה אותה בעיה בדיוק, חמש שנים אחרי שנפלה ושברה שן קדמית, השן שינתה צבע ואחותי כבר חששה שיהיה צרוך בהשתלה או לחילופין טיפול משקם ארוך. נדמה לי שהיא מבוטחת בקופ"ח כללית, אבל בכל מקרה, היא קיבלה במחיר סביר מאוד ציפוי חרסינה לשיניים הקדמיות, לכל הארבע (שיניים קדמיות עליונות) ועכשיו זה נראה אפילו יותר טוב מקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי צבע בשן קדמית

ד``ר גלית כהן
    30/03/2009

שינוי צבע אינה מילה חד משמעית. שינוי לצבע אפור מעיד בד"כ על בעיה בשורש, ומצריך לכן טיפול שורש. שינוי צבע לצהוב חום למשל יכול להיות מעין "הזדקנות מועצת של השן" ואז לא בהכרח צריך טיפול שורש.
    טיפול אינו תמיד טיפול שורש . לפעמים ניתן להסתפק בהשלמות או ציפויים.
    אבל כל מקרה לגופו . לאחר בדיקת המקרה הספציפי.
    וכמובן , לאחר החבלה אין איך להחזיר את הגלגל אחורה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גל
    30/03/2009

אני ממש הייתי לחוצה והצלחת להרגיע אותי קצת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו