האם אקספלורציה להחזרת תחושה בפה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אקספלורציה להחזרת תחושה בפה?
    דינה
    30/03/2009

שלום רב, לפני שבועיים וחצי עקרומ לי שן בינה תחתונה, ובעיקבות כך איבדתי באופן חלקי את התחושה בחלק מחלל הפה ובסנטר. רופא השיניים מציע לשקול לעשות אקספלורציה , כדי לחשוף את עצב השן ,בטענה שאולי העצב ניזוק על יד העצם או כד'. מה דעתכם , האם אקסלורציה הוא התערבות סבירה, האם היא נהוגה , ואיפה ניתן לשאוב מידע על מיקרים של אובדן תחושה והטיפול בהם (באם קיים)
    בקשה בקשה את תשובתכם כי כל התיחסות או מידע יסיעו לי להבין ולהתמודד עם המצב החדש הנ"ל.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדן תחושה

ד``ר עדי אריאלי
    01/04/2009

פגיעה בתחושה באזור לשון או שפה מתרחשת לאחר עקירת שיני בינה בשכיחות של כ-1-5% מהמקרים ועלולה להיות פגיעה חלקית או מלאה וגם זמנית או קבועה. הטיפול המקובל הוא מעקב בלבד בשלב ראשון ורצוי אצל מומחה לכירורגיה פה ולסת . ברוב המקרים הפגיעה בתחושה היא זמנית ומתרחשת כתוצאה מהבצקת שמתקבלת באזור העקירה ולוחצת על העצב- התחושה לרוב חוזרת עם ירידת הבצקת. לעיתים יש לשקול מתן טיפול סטרואידי שמוריד את הבצקת מהר יותר. המעקב נמשך לרוב כחצי שנה. אני ממליץ לך לגשת למומחה פה ולסת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדם תחושה

דינה
    02/04/2009

תודה רבה, זה באמת נותן לי אופטימיות לגבי העתיד. הייתי אצל כירורג פה ולסת ,וגם אצל כירורג נוסף לחוות דעת שנייה, והאמת גם הם אמרו שיש להמתיןם בלבד .. טוב שיש פורום שכזה !!
    לילה טוב אדווח לכם אם יבוא שינוי לטובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו