טיפול בדלקת חניכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדלקת חניכיים
    שיר
    04/04/2009

שלום רב,
    שאלותי: 1.באינדקס לתרופה רפאפן מצוין כי היא יעילה לטפולי חניכיים על שם וינסנט
    ולעומת זאת במקסיפן לא מצוין שהתרופה יעילה לבעיות חניכיים כאשר רופא המשפחה אמר לי כי המוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?מי מבין השניים יעילה יותר לדלקת חניכיים כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת המוקסיפן או הרפאפן?
    2 .איזו תרופה יעילה יותר כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת?פלג'יל מוקסיפן רפאפן או דוקסילין?
    4.מה המינון של דוקסילין שרצוי לבעיות חניכיים 20 מ"ג 40 מ"ג או 100 מ"ג?
    (ידוע כי 20 מ"ג ו-40 מ"ג ניתן לרכוש עם מירשם רק באופן פרטי)
    תודה
    הערה:היות ובזמן הקרוב אני טסה לחו"ל אודה לך אם תיעץ לי מה הטיפול האופטימלי
    באחת מהאנטיביוטיקות או בשילוב של שני אנטיביוטיקות פלג'ל ומוקסיפן ביחד
    עד הטיפול שאקבל בחו"ל
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת חניכיים

הוספת תגובה

• טיפול בדלקת חניכיים

ד``ר עדי אריאלי
    04/04/2009

הטיפול בדלקת חניכיים הוא ניקוי אבנית ושמירה על הגיינה אורלית טובה. אין צורך בשום אנטיביוטיקה כדי לרפא דלקת חניכיים ולרוב הריפוי הוא מהיר. כל זאת בהנחה שלא מדובר במחלת חניכיים, שאז רק בחלק ממחלות החניכיים נהוג לתת אנטיביטיקה לפי פרוטוקולים שונים. מכאן שקודם עליך לאבחן את הבעיה אצל רופא שיניים או מומחה למחלות חניכיים ורק אחר כך לטפל. אגב נטילת אנטיביוטיקה ללא ביצוע הסרת אבנית אינה יעילה שכן האנטיביוטיקה אינה מגיעה לחיידקים המצויים בפלאק ובאבנית שעל גבי הורשים והשיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו