מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינההמודאג01/05/2009
שלום
נשברה לי שן הבינה האחרונה התחתונה בצד ימין של הפה.
רופא השיניים אמר שהשן הרוסה לחלוטין ודרושה עקירה.
לציין כי בשתי שיני הבינה הלפני אחרונות התחתונות (בכל אחד מצדדי הפה) עברתי טיפולי שורש ויש לי כתר (בצבע כסף, שבזמנו עשיתי את זה בגיל צעיר ואמרו שבעתיד אצטרף להחליף לכתר לבן).
בנוסף יש לי כתר נוסף באחת מהשינים הקדמיות בפה.
שאלתי היא, האם באמת רצוי לעקור את שן הבינה, ולא עדיף לעשות טיפול שורש וכתר ? (למרות שכבר יש לי מספיק כתרים בפה).
שאלה נוספת - יש לי המון בעיות בשיניים (כבר 3 כתרים, ואינספור סתימות). מה אפשר לעשות כדי למנוע את הבעיות האלה? מתחיל להמאס לי שבכל הגעה אל רופא השיניים מתגלים ממצאים ששולחים אותי לסדרת טיפולים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גלית כהן02/05/2009ככלל מעדיפים לעקור את שיני הבינה. אלא אם כן יש חסר שיניים רחב יותר. טכנית קשה יותר לבצע טיפולים בעומק הפה, ולך אח"כ יהיה הרבה יותר קשה לתחזק את השיניים הללו.
מניעת עששת נעשית ע"י הקפדה שלך על צחצוח עם מברשת וחוט דנטלי, הקפדה על תזונה נכונה. זה ביידיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שיני בינה
אריאלה03/05/2009נתקלתי בהודעה שלך ורציתי לשתף שסבלתי מבעיה דומה אבל אצלי זה נבע כתוצאה ממבנה הלסת, שלא משנה כמה צחצחתי וניקיתי בחוט דנטלי, השיני בינה פשוט... נהרסו. ההמלצה של הרופא הייתה לעקור, למרות הסתייגות. כי שוב, בגלל מבנה הלסת הוא חשש שצורת הפנים תשתנה, בגלל שהלחי כביכול תיצמד, אני לא יודעת בדיוק איך להסביר את זה...
הוא הפנה לבדיקה אצל אורתודנט (אגב, אם אתה מטופל דרך קופ"ח זה יותר פשוט. אני מטופלת בכללית וכל הרופאים המקצועיים יושבים באותה מרפאה ככה שנחסכות ממך הסתובבויות). האורתודנט בדק צילומים פנורמיים ובהתייעצות עם הרופא שלי הוחלט לעקור כדי להימנע מטיפול אגריסיבי כמו כתר ומבנה.
אז נראה לי שאם הבנתי אותך נכון עדיף לך לעשות עקירה. אבל אולי שווה להתייעץ באמת לגבי מבנה הלסת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?