תחזוקה של שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחזוקה של שיניים
    איתן
    20/05/2009

שלום,

אני באמצע שנות העשרים שלי ומאז ומעולם יש לי נטייה לבעיות שיניים. מכיוון שאני מודע לכך אני נוהג לטפל בתדירות די גבוהה. בדיקה אצל רופא שיניים כל חצי שנה וניקוי אצל שיננית כל חודשיים. עד עכשיו מעולם לא לא עשיתי טיפול שהוא מעבר לסתימה רגילה, לא טיפול שורש ולא שום דבר אחר. כמעט תמיד כשאני אצל הרופא שיניים הוא מוצא איזה חור או שניים וסותם אותו במקום. אני מנקה את השיניים בקפדנות ובאמצעות חוט ומברשות קטנות כאלה שנכנסות בין השיניים אבל יש לי פשוט הצטברות בלתי רגילה של אבנית וחורים בלי הפסקה.

האם למרות הביקורים התכופים והטיפול בחורים עוד כשהם קטנים יכולות להתפתח במקביל בעיות נוספות שהתחזוקה שוטפת הזו לא תמנע ? אני ממש מנסה להמנע מלהיגרר לבעיות רציניות יותר. האם למשל בהכרח טיפול שורש זה החמרה של מצב פשוט שניתן למנוע או שזה בלתי תלוי בבעיות אחרות ?

אני די חושש מהעתיד. למרות המנוי שלי אני הרופא שיניים עד עכשיו הכל היה די פשוט ואני כל הזמן שומע מאחרים על הצרות שלהם עם טיפולי שורש, שתלים והשד יודע מה וזה די מרתיע אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחזוקה של שיניים

הוספת תגובה

• תחזוקה

ד``ר עדי אריאלי
    23/05/2009

נשמע שיש לך מודעות דנטלית גבוהה וזה מצויין. למרות שאף אחד מאיתנו אינו חסין מפני מחלות עששת וחניכיים, אפשר בהחלט להאט את קצב התקדמותן משמעותית ולעיתים אף למנוע אותן לחלוטין. לכל מטופל אפשר להכין תכנית מניעתית בהתאם לרמת הסיכון שלו לעששת ולמחלות חניכיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו