לא ידועה הסיבה לגסיסת השן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ידועה הסיבה לגסיסת השן
    מיקי
    21/05/2009

רופאים נכבדים

מזה כחודש כואב לי באזור שיניים 46-48, הלכתי לרופא והוא אמר שיש לי pericornitis של 48 ואני צריך לעקור, הייתה לי עקירה כירורגית לפני שבוע והיום הוציאו לי את התפרים, כבר במשך השבוע הרגשתי שיש לי את אותו כאב ומזה הבנתי שלא ה-pericornitis הייתה הסיבה לכאב, שלחו אותי לרנטגן ושם אפשר לראות שבשן 46 יש בעיה כלשהי בשורש המזיאלי (אני סטודנט לרפואה שנה שישית בחו"ל וכל הבדיקות והטיפולים אני עושה בחו"ל), הרופאה אומרת שהשן גוססת וכנראה אצטרך לעבור טיפול שורש אבל היא לא יודעת מה הסיבה לפתולוגיה הזאת, לא הייתה לי טראומה בשן, אין לי חור, אין שום סיבה וגם אחרי התייעצות עם עוד כמה רופאים הם גם לא יודעים. אומרים שסה"כ השן נראית בריאה, אפשר לראות נפיחות של הלחי מבחוץ ולהרגיש עם האצבע מבפנים.
    המליצו לי לא לעבור טיפול שורש בינתיים כי לא רוצים סתם להרוס את השן.
    אני לא יודע מה לעשות, כי השן כואבת לי אבל אני לא רוצה לעשות טיפול שורש לחינם.
    אני מצרף את הצילום.
    תודה רבה, מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ידועה הסיבה לגסיסת השן

הוספת תגובה

• שן גוססת

ד``ר עדי אריאלי
    23/05/2009

למרות המידע הרב שסיפקתי עדיין איני יכול לעשות אבחנה ולהמליץ על טיפול ללא בדיקה קלינית.
    בצילום שצירפת איני רואה פתולוגיה בשן 46 שיכולה להסביר תמונה קלינית של נפיחות כפי שאתה מתאר. יש לבדוק ויטליות של השיניים באזור המדובר, מצב חניכיים,יתכן בכלל שמדובר בשן אחרת ולבסוף לבצע צילום פנורמי לבדיקת אפשרות לפתולוגיה גרמית. מקווה שעזרתי. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו