עקירת שיני בינה בריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקירת שיני בינה בריאות
    יעל
    10/06/2009

רופא השיניים שלי אמר שאני צריכה לעקור 3(!) שיני בינה בעקירה כירורגית
    שתי השיניים העליונות בריאות לחלוטין, והשן השלישית (תחתונה) צמחה במאוזן, כלומר היא לא בקעה מעל החניכיים, בצילומים זה נראה שהיא ממש "שוכבת" בצורה מאוזנת,
    הרופא אמר שחייב לעקור אותה, וכתוצאה מכך גם את השן בינה (הבריאה) שמעליה כי מתחתיה יש רק חניכיים.
    לגבי השן הבריאה השנייה-אותו סיפור, רק שאין מתחתיה שן בינה כלל, כלומר גם היא נמצאת מעל חניכיים ואין מתחתיה כל שן.

אני חייבת לציין שאני לא מרגישה כאבים, לא כואבות לי החניכיים, ואין לי כאבי שיניים,
    ולכן אני מאוד מאוד מתלבטת אם לעקור. אחרי הכל מדובר בשיניים בריאות.

מה הסיבוכים שעלולים לקרות אם אסרב לעקור?
    האם זה מומלץ אם אין כאבים כלל?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שיני בינה בריאות

הוספת תגובה

• המשך שאלה-שינוי במבנה הפנים בעקבות

יעל
    10/06/2009

עקירה,

רציתי לברר האם ייתכן שינוי במבנה הפנים/לסתות בעקבות העקירות?
    אחרי הכל מדובר ב-3 שיני בינה ואני מאוד מאוד חוששת לעקור כ"כ הרבה שיניים, כל שכן כשמדובר בשיניים בריאות..

אודה מאוד לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני בינה

ד``ר עדי אריאלי
    10/06/2009

מומלץ לעקור שיני בינה שצומחות בעמדות לא תקינות או כאשר אין מולן שן נגדית. אם אין כאבים ניתן להשאיר את השיניים למעקב אך ברוב המקרים יש בעיות בהמשך והן בכל מקרה נעקרות. אין שום שינוי חיצוני במבנה הפנים לאחר עקירות שיני בינה. לגבי סיבוכים וסיכונים עלייך לשאול את הרופא בהתאם לצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו