נקודות שחורות על השיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודות שחורות על השיניים
    טליה
    15/06/2009

שלום רב!
    מזה כ- 4 שנים אני סובלת מהופעה של נקודות שחורות על השיניים העליונות והתחתונות (אני בת 28). הנקודות הופיעו כך סתם פתאום ביום אחד והן מאוד מאוד מפריעות לי אסתטית. אציין כי אני הולכת לשיננית פעם בחצי שנה-שנה אך בפעם האחרונה שהייתי אצלה, לא חלף חודש והנקודות הופיעו שנית.
    בנוסף, יש לי ילד בן שנה וחצי שאני מפחדת לתת לו לאכול מהסכו"ם שלי או לנקות את המוצץ שלו בפה שלי מחשש להדביק אותו.
    השיננית אליה אני הולכת טוענת שזה מדבק ולא עובר לעולם אלא רק מתגבר עם הזמן. לעומת זאת, רופא השיניים הפרטי של בעלי טוען שכמו שנקודות הופיעו ביום אחד כך הן יעלמו פתאום ושהן לא מדבקות (בעלי אכן לא נדבק...) ולכן אני מאוד מבולבלת.

אשמח לדעת:
    1) מה ההסבר לתופעה זו?
    2) יש מה לעשות נגד תופעה זו מלבד ללכת לשיננית פעם בחודש...?
    3) האם היא חולפת מתישהו ואם כן מתי ואיך?
    4) האם היא אכן מדבקת??

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודות שחורות על השיניים

הוספת תגובה

• נקודות שחורות על השיניים

ד``ר גלית כהן
    15/06/2009

הנקודות על השיניים הן תוצר של חיידקים, ולכן מדובר על הדבקה אפשרית. בד"כ זה לא קורה. התופעה יכולה להעלם עם שינוי בפלורה בחלל הפה. ומצד שני יכולה להשאר כל החיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו