ששת מתחת למבנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ששת מתחת למבנה
    ענת
    11/07/2009

שלום.
    יש לי מבנה גדול שמעולם לא עשו עליו כתר כבר כ 12שנים (בת 30).
    כמעט כל השן שהייתה מסביב לשן זו נשבה כל פעם בחתיכות קטנות משמע שעכשיו יש מסגרת של חצי שן בלבד ומעט רווח בין השן למבנה.
    לאחרונה לאחר בדיקה אצל רופא שיניים נאמר לי כי יש עששת מתחת למבנה ומה שצריך זה להוציא את המבנה בכדי לטפל בעששת שעלולה להחמיר את המצב ואולי לעשות גשר עם כתר או יהיה צורך בעקירה. גם כבר כואב לי ולא יכולה לאכול בצד זה ויש ריח רע באזור.בשבוע הבא יש לי תור לטיפול בבעיה אצל רופא שגם מתמחה בשתלים, שיקום הפה וכו'..
    שאלותיי הן :
    האם נשמע כי יש כאן סיכון בפיצול השורש בעת הוצאת המבנה?מה זה פיצול השורש ומה זה עלול לעשות אם יקרה?
    אם כן בבקשה אמרו לי מה עליי לעשות, האם ללכת למומחה מיוחד ? האם עדיף לעקור את השן הזו ובעתיד לעשות שתל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ששת מתחת למבנה

הוספת תגובה

• פיצול שורש

ד``ר גלית כהן
    12/07/2009

אם העששת מגיעה לשורש , מתחת למבנה , השן לעקירה.
    אם צריך לפרק את המבנה, קיימת סכנה לפיצול השורש , דהיינו שהשורש נשבר לשניים, ואז הפתרון הוא עקירה ושתל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

ענת
    12/07/2009

תודה על תשובתך,
    יש לי שאלות נוספות אשמח אם תוכל לענות,
    1. איך ניתן לדעת האם העששת הגיע לשורש? האם חייב להוציא את המבנה בכדי לגלות זאת?
    2. אם יהיה צורך בעקירה אז לא יהיה ניתן לבצע טיפול אחר במקום שתל? אין כל פתרון אחר ? כמו כתר בגשר.. או כל דבר אחר?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עששת מתחת למבנה

ד``ר גלית כהן
    13/07/2009

חייבים להוציא את המבנה ולנקות את העששת ע"מ לדעת לאן היא הגיעה ומה עתיד השן.
    שן חסרה ניתן לשקם ע"י שתל, גשר או תותבת.
    צריך להתייעץ עם איש מקצוע שיתאים את הפתרונות המתאימים לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו