החלפת כתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת כתר
    יפעת
    26/07/2009

יש לי כתר קדמי ישן.
    הרופא אמר שהכתר לא יושב לי טוב, לוחץ על החניכיים ושיש קצת מרווח. (וגם קצת עששת)
    בקיצור צריך להחליף אותו.
    שאלתי האם מספיק להחליף את הכתר עצמו (ללא המבנה) ולהתאים אותו טוב לפה ולחנייכים שלא יהיה רווח?? כלומר אפשר לעשות זאת בלי להחליף את המבנה??

ביום ד יש לי תור אודה על תשובתכם הדחופה.
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת כתר

הוספת תגובה

• כתר ישן

חן
    26/07/2009

יפעת שלום!
    מדובר בהחלפת כתר ישן עקב סיבה אסטטית,
    יש צורך לבצע צילום ולאבחן את מצב הטיפול שורש והמיבנה,
    אם הכל בסדר אז יש צורך רק בכתר,
    אולם אם בזמן הורדת הכתר הישן ,המיבנה הוא לקוי כלומר לא יושב טוב ואו זז,ואו שיש מתחתיו עששת,
    יש צורך במיבנה יצוק חדש .
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת כתר

ד``ר עדי אריאלי
    27/07/2009

לפי דברייך מדובר בהחלפת כתר לא רק משיקולים אסתטטיים אלא בשל עששת ואי התאמה. ההחלטה אם להחליף את המבנה ולפעמים גם את טיפול השורש נקבעת על סמך צילום רנטגן, נוכחות עששת באזור המבנה או סימפטומים אחרים כמו רגישות ספונטנית או בלעיסה. לעיתים מחליטים אם להחליף או לא רק לאחר הורדת הכתר הישן והתבוננות ישירה בשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו