טיפול שורש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש
    -----
    12/09/2007

קודם כל שבוע טוב וחג שמח :)

אני צריך לעבור טיפול שורש שתי תעלות ויש לי כמה שאלות לגבהם:

1.מזה בדיוק טיפול שורש וכמה זמן נמשך?

2.אני כרגע לומד בבית ספר האם אחרי טיפול שורש מרגישים אי נוחות בפה למשל כמו טיפול אורטודנטי שעדיף לדחות לחופש ויפריע ללימודים? אם כן אחרי כמה זמן הכאב חולף?

3.הטיפול שורש מיועד לשין ימינית קידמית לפי מה שידוע לך צריך כתר והאם יש כתר בצבע לבן שלא בולט כלל?

4.כרגע אני בן 17 מה אורך של חיי סתימות לבנות בממצוע האם צריך להחליף אותם לאחר כמה שנים? והאם סתימות לבנות מצהיבות?

5.ראיתי באינטרנט כל מיני מאמרים שטיפול שורש יכול להיכשל האם באמת הסיכוי לא 100% להצלחה בטיפול?וכמה בממוצע עוברים את הטיפול (שתי תעלות) בהצלחה?

אודה לך אם תוכל להתייחס לכל שאלה בניפרד כרגע אני בן 17

התשובות שלך מאוד יעזרו לי...

תודה,ושנה טובה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש

ד``ר גלית כהן
    13/09/2007

1. טיפול שורש נעשה כאשר עצב השן "מת" וכתוצאה מכך יש לנקות את שאריות הרקמה ה"מתה" מתוך תעלות השורש ולסתום את התעלות בחומר המיועד לכך. הטיפול אורך חצי שעה-שעה, תלוי באופי תעלות השורש בשן שלך: מפותלות, ישרות, פתוחות, חסומות.. ובנסיונו של הרופא המטפל.
    2.תתכן הרגשת אי נוחות ואף כאב מס ימים לאחר טיפול השורש ולעיתים אפילו צריך ליטול אנטיביוטיקה. אם זאת אין זה טיפול שניתן לדחות. יש לבצעו מיידית.
    3.הרופא המטפל יחליט אם חייבים לבצע כתר, תלוי בכמות חומר השן הבריא שנותרה. כמובן שאם עושים כתר בגילך יהיה זה כתר חרסינה בצבע השן.
    4.את כל סוגי הסתימות יש להחליף עם השנים. כן- סתימות לבנות עלולות להצהיב מעט עם השינים. ליטוש יכול לרענן את הצבע.
    5.אין טיפול שלו 100% הצלחה. אם זאת מיליוני אנשים בשנה עוברים טיפולי שורש בהצלחה מלאה.
    לך על זה, כי למען האמת אין לך ברירה טובה יותר.

שנה טובה,

ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו