רגישות משונה בשן אחורית.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות משונה בשן אחורית.
    רן
    23/10/2009

שלום גלית:)
    מזה כמה שבועות יש לי רגישות בשן אחורית תחתונה טוחנת , בהתחלה הייתה לי בעיה בנשיכת מזונות קשים וכעבור כמה ימים חשתי כאב דומה לכאב של קידוח בזמן סתינה ללא הרדמה במגע של מאכלים קרים וחמים ובמגע של הלשון בשן.
    ראוי לציין שחודש לפניכן ,עברתי צילום סטאטוס של כל הפה ונעשו לי שתי סטימטת שלא ידעתי על קיומן בשן אחרת שאינה קשורה לבעיה הנוכחית.
    צילום הסטאטוס יצא תקין.
    בעיקבות הרגישות, הלכתי שוב לרופא והוא בדק רגישות לחום והחליט ללטש קצת את הסתימה שקיימת על השן הרגישה ובאמת חל שיפור מהליטוש אבל עדיין הייתה רגישות לחום (קלה שנעלמת מהר). בקיצור..כבר הייתי אצל הרופא 4 פעמים ויש לי תחושה משונה שהוא לא ממש יודע מה הבעיה כי הוא בדק היטב את השן ובצילום הסטאטוס אין בעיה בכלל.
    כרגע יש ימים שזה ממש רגיש לחום ולקור ואני לא אוכל על הצד הזה ויש ימים שאין רגישות לחום בכלל וקצת קיימת בקור. הסיבה שכרגע אני לא ניגש לרופא שוב, כי הוא בחופש ושלא יהיו טעויות, מדובר באחד הרופאים המעולים והיקרים שיש, אבל נראה לי שהוא מפספס משהו כאן...מה דעתך?
    איך יש רגישות ואין שום דבר נראה לעין?
    תודה מראש על הסובלנות
    רן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות משונה בשן אחורית.

הוספת תגובה

• רגישות משיניים

ד``ר גלית כהן
    24/10/2009

רן שלום,

לא תמיד רואים הכל ובטח לא בצילום.
    המצב הקלאסי בו לא רואים כלום זה סדק.
    חזור לרופא אם אתה מרגיש שינוי או החמרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין..

רן
    24/10/2009

שכחתי לציין שבמפגש הרביעי ,הרופא זרק משהו על כך שהוא מקווה שזה לא טיפול שורש ולי זה נשמע נורא גדול ביחס לבעיה, אבל אחרי הכל מי אני:)
    לאור הסימפטומים זה הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואולי אחדד את השאלה

רן
    24/10/2009

איך יודעים שצריך טיפול שורש?
    שהרי, טיפול שורש עשוי ליצור נזקים בלתי הפיכים , אז איך יודעים אם מדובר בטיפול כזה או לא?
    האם ניתן לראות זאת עי צילום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש

ד``ר גלית כהן
    25/10/2009

סתימה עמוקה יכולה להגיע לטיפול שורש עם הזמן. אם זה קורה באופן חריף זה חד משמעי וקל יותר לאבחון. אם זה קורה באופן איטי, כרוני האבחנה קשה יותר. לא הכל רואים בצילום. אם יש עששת נראה זאת בצילום, אבל אם טיפול השורש מתפתח כתוצאה מגירוי מתמשך של סתימה עמוקה יכול לקחת חדשים רבים עד שנראה משהו בצילום. צילום רנטגן הוא כלי עזר טוב, אבל לא עוזר תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:)

רן
    25/10/2009

אני מודה לך מקרב לב, פיזרת את הערפל מבחינתי.
    באמת יש שם סתימה די עמוקה וזה עשוי להסביר את המצב.

כרגע המצב קצת השתפר, אבל במידה וזה ימשיך או שוב יחמיר, ארוץ לרופא.

שוב תודה מקרב לב
    רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו