מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תכנית טיפול ותוספות תמוהות.רון09/11/2009
שלום רב,
פניתי לרופא שיניים שקיבלתי עליו המלצות , הנ"ל בדק אותי בדיקה יסודית שלח אותי לצילומי ססטטוס מקביליות והגיש לי תוכנית טיפול עליה חתמתי.
היות ואני טירון ותם קיבלתי את התכנית שלו שכללה בהגדרה כתר ממתכת לא אצילה והסביר שאין צורך במתכת אצילה היות והיא מאוד יקרה ולא עושים.
שהגיע שלב עשיית הכיפה של הכתר אמר לי הרוא שהוא מציע לי לעשות את הכיפה ממתכת חצי אצילה שתעלה עוד כמה מאות שקלים כי המתכת הלא אצליה לא מתאימה לחניכיים שלי.
שאלותיי :
1. האם הרופא לא אמור היה להגדיר במדוייק את סוג הכתר מלחתחילה ? כלומר גם חצי אצילה היא מתכת לא אצילה אז הוא ניצל את האי בהירות בהגדרת ה אי אצילות כדי לייצר הבדל בין חצי אצילה ללא אצילה.
2. האם לא מן הראוי או מן המקצועיות לקבוע מראש את סוג הכתר המתאים בתכנית הטיפול ? הלא הרופא בדק ושלח אותי לצילומים והחניכיים שלי לא השתנו.
בשיחה עם פצינטים אחרים נודע לי שהרופא נוהג כך באופן קבוע. לשדרג את תוכנית הטיפול במהלך הטיפול מה שגורם לאיבוד האמון במקצעיותו של הרופא שהתוכנית ההתחלתית לא תאמה את הרמה הנדרשת והן יוצר בספיקות לגבי אמייתו כוונותיו לטובת החולה.
אודה לכם על תשובה אמיצה וכנה . הרם אין הנחייות בעניין ? נראה לי משונה.
תודה מראש.
רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בתוכנית טיפול
ד``ר גלית כהן09/11/2009ראשית, ברפואת שיניים יש הגדרות שונות וברורות בין מתכת לא אצילה, חצי אצילה, אצילה, זהב וכד... ההבדל באחוז המתכת האצילה בשגשוגת.
בהחלט יכולים להיות שינויים בתוכנית טיפול , אם התחושה שלך שהמצב מכוון, ואין לך אימון ברופא, דבר איתו על השינויים. לא עוזר - תחליף רופא. אמון הוא תנאי חשוב בטיפול.
אבל ככלל, כל מה שנעשה הוא בגדר הסביר והמותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נראה סביר שב 3 כתרים
רון10/11/2009הרופא נדרש לשנות את תוכנית הטיפול ללא שהשתנו נתוני הפתיחה ?
האם לא נראה ששינוי שאין לא הסבר או שהגיח אלמנט "הפתעה שהתגלתה במהלך טיפול" יידרוש ייקור המתכת של כיתפת הכתר אלא מסיבה של תוספת הכנסה לרופא.
האם יש מוסד ביקורת על רופאי השיניים שניתן להפנות אליו תלונה מסוג זה ?
חייב לומר לך שנותרתי מתוסכל מתשובתך שנראה שגם היא טעונה באלמנטים פוליטיים... אולי לא הפנתי את השאלה למקום המתאים ..
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונה על רופא שיניים
ד``ר גלית כהן15/11/2009צר לי שאני לא יכולה לחזק את טענותיך, כפי שאתה רוצה.
ראשית לא ניתן לחוות דעה רצינית בלי לראות את המקרה, הפה והצילומים. אף אדם רציני לא היה עושה זאת, רק על סמך תאור, מאד לא מקצועי שלך.
שנית, נכון , זה פורום רפואי, לא משפטי. טענות בנושא רשלנות או התנהגות לא נאותה של מטפל אינן מעיסוקו של פורום זה.
וככלל, אני סבורה שיש תמיד לבחור רופא שיש אמון בינך לבינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?