שכבה לבנה על הלשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכבה לבנה על הלשון
    יונתן
    10/11/2009

שלום,

כבר זמן רב ,אצלי יש שכבה לבנה שמכסה את הלשון (מכסה 75% משטח הלשון בערך- רק החלק הקידמי ביותר של הלשון אין עליו "צבע" לבן והוא נקי) זאת שכבה שיש לה עובי מסויים ולא מדובר רק בכך שהלשון צבוע בצבע לבן, ככל הנראה מדובר בשכבה שכוללת הצטברות שאריות מזון/חיידקים (אינני בטוח בזה אבל זה הניחוש שלי), לציין כי אני מצחצח שיניים כל יום (1-2 פעמים ביום) ומשתמש במי שטיפת פה. ואין לי שיניים עם עששת או חורים או כל בעיה אחרת בשיניים, במשך השנתיים האחרונות ביקרתי הרבה פעמים אצל רופא השיניים וטיפלתי בכל מה שצריך היה לטפל בו ועכשיו הכל טוב ויפה מהבחינה הזאת, וגם עשיתי ניקוי אבנית אצל השיננית לפני 5 חודשים ובקרוב אני עושה ניקוי אבנית שוב.

רציתי לדעת מה השכבה הזאת יכולה להיות? איך ניתן לטפל בה? לציין כי יש לי תמיד ריח פה לא נעים (אולי כתוצאה מהשכבה שעל הלשון)- אני כל כך מתבייש לומר על זה (על השכבה הלבנה שיש לי על הלשון ועל ריח הפה ) לרופא השיניים, ולכן אם אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי, האם יש מי פה מיוחד שיכול להסיר את השכבה הזאת? או כל תרופה או טיפול אחר?

לציין כי אף פעם לא נעלמה השכבה אחרי צחצוח השיניים והשימוש במי פה- אפילו שיפור קטן אני לא רואה.
    נא לעזור לי , זה מאוד מפריע לי
    תודה רבה
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שכבה לבנה על הלשון

הוספת תגובה

• המשך

יונתן
    10/11/2009

אני בן 24

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו