מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר, ט.שורש ומשחה לשיניים רגישות???*עדידי23/11/2009
שלום, כמה שאלות!
אני בת 21, אם רלוונטי.
עברתי 2 טיפולי שורש, האחד בשן 45 , נעשה ע"י רופא פרטי, לפני כשנה ועלייה יש כעת סתימה לבנה קבועה.
ועכשיו, שנה אחרי, אני עדיין מרגישה מידי פעמים רגישות בשן, כאשר אני נוקשת עלייה אני מרגישה כאב ותחושה לא נעימה וטבעית. הרופא שעשה את היפול טוען שהכל בסדר עם השן (טיפול של תעלה אחת), ולאחר שקיבלתי חוות דעת שנייה מרופא שיניים בקופ"ח מכבי נאמר לי כי עליי לעשות מבנה וכתר! האם זהו הפיתרון ההכרחי? האם העניין יפתור את התחושה המוזרה? מה עליי לעשות? האם לפנות לגורם ייעוץ שלישי? אני מרגישה כאילו כל הרופאים שאני הולכת אליהם מייעצים לי "לטובתם". כלומר: הרופא הפרטי שאמר שהכל תקין אולי כדי לשמור על המוניטין שלו ולא להודות שאולי היה צריך לעשות משהו שונה בטיפול, או קופ"ח מכבי שייעצו לי לשים מבנה וכתר = 1500 ש"ח לכיסם. לכן אני פונה לפורום, במטרה לקבל ייעוץ כביכול אנונימי וללא שום אינטרס...
כמו כן, טיפול שורש שני, שן 35, לפני כשבועיים וחצי. טיפול של 2 תעלות ועליו כבר יש מבנה, כתר זמני שעליי כעת, ומחר הולכת לעשות כתר קבוע אקריל.
השאלה שלי היא - הכאבים של הטיפול עברו אבל גם בשן הזו כאשר אני נוקשת אני מרגישה תחושה לא נעימה, ונכון שעברו רק שבועיים מאז הטיפול ועדיף לחכות עוד קצת לפני שאתחיל לדאוג, אבל יש לי חשש מאוד גדול שגם השן הזו תהפוך להיות מטרד בשבילי בדיוק כמו השן הקודמת שעלייה עשיתי טיפול שורש לפני שנה.
שאלה נוספת לגבי עמידות כתר אקריל: האם הכתר הוא באמת קבוע? זאת אומרת, האם עליי לחדש אותו כל כמה שנים או שהוא לכל החיים? האם יש סיכוי שייבר או יפול? במידה וכן, איך אפשר למנוע ואיך בכלל נגרם מצב של סדיקה או שבר של כתר?
בקשר למשחות שיניים: השיניים שלי מאוד רגישות. גם החניכיים וגם השיניים. בעיקר במגע עם משקה או מאכל קר!
באיזו משחה עליי להשתמש? מה עלייה להכיל? האם אפשר המלצה לגבי משחה ספציפית? גם כאלה שלא ניתן לקנות בפארמים, מוכנה להשקיע כמה שצריך.
ומה לגבי מברשת שיניים? כל כמה זמן להחליף? האם עלייה להיות קשה או רכה? סיבים ישרים או עגולים? חשמלית או לא חשמלית?
כמו כן, האם צחצוח פעמיים ביום והעברת חוט דנטלי כמעט כל יום מספיקה לשמירה על השיניים הבעיתיות שלי?
תודה מראש לעוזרים ולעונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עדי אריאלי23/11/2009צריך לברר מה מקור הכאבים בניקוש. מבנה וכתר לא קשורים אלא מהווים המשך טיפול ואת זה יש לעשות רק כאשר השן ללא סימפטומים.
כתר אקריל משמש ככתר זמני ולא קבוע.
לשיניים רגישות מומלץ להשתמש במשחות שיניים המיועדות לכך עם ריכוז פלואוריד גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?