שאלה על שן שנשברה וכתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על שן שנשברה וכתר
    שרון
    25/11/2009

שלום רב,
    בשן שצמודה לשן בינה נשברה לי אתמול דופן (הדופן שצמודה לשן בינה). בשן הזו יש סתימה גדולה מאוד. כרגע לא כואב לי, רק טיפה מיחושים. אני בהריון והרופא שיניים אמר שבד"כ מטפל בהריון רק אם מקרה חירום ואצלי זה גבולי. הוא לא בטוח אם השן תחזיק מעמד עוד 5 חודשים, אמר שזה לשיקולי.

רופא השיניים אמר לי:
    1. צריך להוציא את הסתימה ולשים כתר. אינו יודע אם יהיה צורך בטיפול שורש, ידע רק אחרי שיוציא את הסתימה ויראה מה קורה מתחת.
    2. אי אפשר לשים השלמה שתחזיק את השן בינתיים כי יש שם רקבון וההשלמה לא יכולה להחזיק על משהו רקוב אלא רק על שן בריאה. ואם הוא כבר מרדים בשביל לנקות את הרקבון ולשים השלמה, אז כבר אפשר פשוט להוציא את הסתימה באותו טיפול בשביל לשים כתר.

שאלותיי:
    1. האם הגיוני שבשן עם סתימה גדולה ודופן שנשברה יהיה צורך בכתר?
    2. האם השלמה לא תחזיק אם משלימים את הדופן שנשברה ויש שם רקבון?
    3. אי אפשר לנקות את האזור בלי הרדמה ולשים השלמה? (כך שאוכל להיות עם ההשלמה עד לאחר הלידה ורק אח"כ לעשות את הכתר)

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שן שנשברה וכתר

הוספת תגובה

• שן שנשברה

ד``ר עדי אריאלי
    25/11/2009

שן עם סתימה גדולה שאיבדה קיר תומך לרוב צריכה כתר. לא מומלץ להשאיר עששת (ריקבון) כי זה תהליך מתקדם. כדאי לא לדחות את הטיפול בשן כזו ולבצע לפחות טיפול ראשוני הכולל סילוק העששת והחלטה לגבי ההמשך. מומלץ לטפל בטרימסטר שני. טיפול ללא הרדמה נתון לשיקולו של הרופא ושלך. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ושאלות נוספות

שרון
    27/11/2009

רציתי לדייק ולומר שלא נשבר קיר שלם אלא רק חתיכה מהקיר.

אשמח לקבל תשובות על עוד מספר שאלות:

1. אם השן יכולה להחזיק, מדוע כשנשברת חתיכה מקיר צריך לשים כתר?

2. רופא השיניים הסתכל רק לרגע עם המראה ואמר שיש עששת. האם ניתן לראות עששת כאשר נשברת חתיכה קטנה מהקיר (ומדובר בקיר הקטן יותר, זה שנמצא ליד שן).

3. קראתי שמומלץ לא לעשות כתרים בהריון כי קו החניכיים משתנה, האם זה נכון?

4. מה הטיפול שמומלץ לעשות לבינתיים עד הלידה (כ 5 חודשים)?
    מה שמטריד אותי זה שהוא אמר שרק אחרי שיוצא את הסתימה ידע אם צריך טיפול שורש או לא, אז מה יעזור רק לנקות את העששת שרואים, אם מתחת לסתימה יש אולי עששת?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו