שן ששינתה צבע (נהיתה כהה)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן ששינתה צבע (נהיתה כהה)
    אלינור
    10/12/2009

היי השן הקידמית שלי ("הניב") כאבה לפני חודשיים בערך,והיתה רגישות בעיקר כששתיתי שתיה חמה/קרה (ולא בלעיסה). הייתי אצל רופא שיניים וביצעתי צילומים פנורמיים. הרופא ציין כי בצילומים השן נראית "חיה" והעצב נראה "חי".
    עכשיו, לאחר חודשיים בערך, הכאבים בשן פסקו לחלוטין וכמו כן הרגישות שהייתה בשן פסקה.חזרתי אל הרופא לביקורת וכעת המליץ על טיפול שורש + כתר לשן (לאחר שאמר שבצילומים השן נראית "בסדר גמור" חודש לפני...).
    רציתי לשאול כמה זמן לוקח לשן/לעצב השן) "למות" מרגע שיש בו פגיעה? מה יכול להצביע שינוי צבע בשן? האם רק העובדה שהיא מתה?? או דבר אחר? האם זה יכול להיות משהו אחר?
    אודה לכם לכל פתרון אחר... והתייחסות לכל האופציות האפשריות לכאבים (שהיו ופסקו ושינוי הצבע)... בבקשה בבקשה זה ממש דחוף לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן ששינתה צבע (נהיתה כהה)

הוספת תגובה

• הרופא שלך צודק

ד``ר גלית כהן
    12/12/2009

המהלך הסביר ביותר הוא שבזמן שהשן היתה רגישה העצב נפגע וכנראה עבר נמק "מת", אם אין כאב חריף האבחון בנקודת זמן זו קשה, שכן בצילום הכל נראה תקין. לוקח לפחות חדש - חדשיים עד שנראה שינוי בצילום רנטגן, או שינוי בצבע השן לאפרורי. זו עדות לכך שהעצב מת וצריך טיפול שורש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו