סודה לשתייה מומסת במים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סודה לשתייה מומסת במים
    אילון
    15/12/2009

לפי מה ששמעתי אסור להשתמש בסודה לשתייה להלבנת שיניים בגלל שהיא שוחקת את השן.אני מעוניין ליצור תמיסה של סודה לשתיייה ומים ע"מ לעשות שטיפות - לא בשביל הלבנה - אלא כתחליף למי פה ,משום שאני יודע שסודה לשתייה היא בסיס ואז אם נוצרות חומצות מהחיידקים והסוכר אזי תיווצר תגובת סתירה שתנטרל את החומצה ( והתמיסה גם יכולה להגיע למקומות נסתרים). האם גם במצב של תמיסה (שבה אין גרגרים ,והבנתי שזו כף ל קצת יותר מחצי כוס מים בטמפרטורה של 18 מע') יש סכנת שחיקה?ואם כן מדוע ? הרי פה אין גרגרים (או שעדיין יש?)
    אם אין סכנה האם בכל אופן יש סכנה אחרת לעשות יותר משטיפה אחת ביום
    בתודה מראש
    אילון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סודה לשתייה מומסת במים

הוספת תגובה

• שטיפות פה

ד``ר עדי אריאלי
    16/12/2009

קיימות בשוק הרבה שטיפות פה טובות שהוכיחו את עצמן לאורך שנים אז למה להכין בבית. איני יודע איזה נזק עלול ליגרם בשימוש יומיומי של שטיפת סודה לשתיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי זה יחסוך לי הרבה כסף

אילון
    22/12/2009

וחוץ מזה הן נועדו בעיקד לניקוי הפנ מחיידקים אך לא לסתירת חומצות קיימת
    ועיקר השאלה היא . מה בדיוק גורם לשחיקה - עצם הגרגרים שעשויים מחומר קשה ביחס לשיניים (אמייל),ואז בהמסה של הסודה במים זה נהיה תקין. או או שזו איזשהיא ריאקציה מכנית או כימית גם של המולקולות של החומר עם האמייל ומזיק לו.( כמו שאולי קורה כשמנקים דברים נוספים עם תמיסת סודה - כמו בגדים וכו' שם נראה לי שהסודה כבר מומסת -או שלא?)
    בתודה מראש
    איולן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שאמרתי

ד``ר עדי אריאלי
    22/12/2009

איני יודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו