טיפול שורש כתנאי להשחזה והשתלת עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש כתנאי להשחזה והשתלת עצם
    טלי
    20/12/2009

שלום,
    לאור דלקת בשורש שן עליונה הומלץ לי לעקור אותה. היות ולצידה גם כן חסרה לי שן החלטתי להשלים את שתי השיניים בגשר ולא באמצעות שתלים.

הסיבה = כלכלית בנוסף לעובדה שאדרש להרמת סינוס והשתלת עצם בשן שאמורים לעקור.
    הרופא אמר לי שני דברים שנראו לי מוזר אבל לדידו הכרחיים ורציתי לבדוק איתכם עד כמה -

1. הגם שלא אעשה שתל הוא אמר שצריך לבצע השתלת עצם.
    2. בשתי השיניים הסמוכות אותן צריך להשחיז כדי לבנות את הגשר = הוא יבצע ראשית טיפולי שורש הגם שהן בריאות לחלוטין. מדובר בשן טוחנת ובשן הסמוכה לניב.

האם השתלת העצם וטיפולי השורש בשיניים בריאות לחלוטין הכרחיים כדי לעשות גשר? על פניו זה נראה לי מוזר

אודה להתייחסותכם
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שתל או גשר

ד``ר גלית כהן
    21/12/2009

טיפולי שורש יתכן וידרשו בעקבות השחזה, בלי בדיקה וצילום אני לא יכולה לאמר אם במאת האחוזים יהיה צורך בטיפולי שורש, אבל בהחלט יכול להיות שכן, ובסבירות גבוהה יותר בשן הסמוכה לניב.

לגבי הצורך בהשתלת עצם, זה ודאי מחייב בדיקה. לעיתים צריך השתלת עצם כדי שלא תהיה שקיעה.

אם השיניים הסמוכות בריאות חבל מאד מאד לעשות גשר ולא שתלים, גם אם יש הבדל במחיר. לאורך זמן זה ישתלם לך מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו