מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלתשרה01/10/2007
שלום. הלכתי לרופא שיניים של קופת חולים כדי לבצע בדיקה. הרופא אמרה שיש לי חור בשן התוחנת- ולכן המליצה על סתימה. לאחר מכן ניגשתי לרופא שיניים פרטי- זה שאצלו אני תמיד מטפלת בשיניים וביקשתי בדיקה. לא אמרתי לו שנבדקתי גם בקופת חולים- רציתי לשמוע מה הוא יגיד לי. הוא לא דיבר כלל על חור. כשאמרתי לו שבקופת חולים אמרו לי שיש לי חור הוא אמר שאכן יש חור אך הוא כל כך קטן שלא כדאי לי שהוא יבצע לי סתימה כי הסתימה מיותרת בשלב זה. לדבריו- בסתימה הוא רק יחורר לי את השן סתם. הוא המליץ להגיע עוד חצי שנה כדי לראות אייך יתפחת החור, אם בכלל ואז להחליט אם יש טעם לבצע סתימה. תשובתו הפתיעה אותי כי זה מוגד לאינטרסים הריוחיים שלו. שאלתי:
האם לשמוע לרופא שלי או לבצע את הסתימה - הרי אני רוצה למנוע בעיות בשיניים . אני לא רוצה להגיע למצב שיהיה לי חור גדול ואז אני אלך לסתום אותו- מטרתי היא להקדים תרופה למכה. למי לשמוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב"חור"קטן
ד``ר גלית כהן07/10/2007רפואת שיניים אינה מקצוע של שחור ולבן , קיימות גישות שונות.
יש רופאים הגורסים שיש לטפל בכל תחילת עששת ויש הגורסים שעדיף לעקוב ולטפל רק כשהעעשת חודרת את האמייל, דהיינו מחייבת טיפול.
דוקא רופא המכיר אותך ואת הנטייה שלך לפתח עששת , את ההגיינה האורלית שלך ואת קצב הצטברות האבן יכול להעריך בצורה הטובה ביותר אם השן מצריכה טיפול או מעקב.
כפי שציינת בעצמך רופא השיניים מתפרנס מטיפול שיניים, כך שברור שאם היה צורך בטיפול הוא היה מטפל בך.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?