הרבה סתימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה סתימות
    עומר
    03/02/2010

שלום,

עד לפני שנתיים - שלוש, לא היו לי סתימות בפה בכלל.
    לפתע בשנים האחרונות התחילו להופיע לי חורים בשיניים הטוחנות שדרשו טיפול בסתימה.
    רוב הסתימות נעשו בחודש האחרון.
    יש לציין שחלק מהסתימות היו כתוצאה מ"חריצים עמוקים" שרופאת השיניים התלבטה האם יש צורך בסתימה בהן, אך לבסוף הוחלט שכן ובעת ביצוע הניקוי בסתימה הסתבר שאכן הסתימה הייתה מצודקת מאוד.

התוצאה היא שבחודש האחרון נאלצתי לעשות 6 סתימות (סה"כ 8 סתימות), ועדיין יש לי חריצים בשיניים הטוחנות.
    עד כמה זה חריג? האם השיניים שלי בעייתיות? רגישות מן הרגיל?
    כמו כן, האם יכול להיות שיש משהו אחר שגורם לתופעה בזו, משהו שלאו דווקא מגיע משאריות מזון וחיידקים שגורמים לעששת, אלא אולי טיפול יישור שיניים שגרם נזק? או בעיות בלסת?

תודה מראש על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרבה סתימות

הוספת תגובה

• סתימות

ד``ר עדי אריאלי
    03/02/2010

הגורם לכך יכולים להיות בין היתר שינוי בהרגלי תזונה וניקיון, שינוי בהרכב החיידקים האורליים שמתרחש באופן טבעי אצל כולם ועוד. מסיבה זו יש להקפיד על ביקורות מדי חצי אצל רופא שיניים בכדי לגלות את השינויים בשלבים ההתחלתיים שלהם וכך להמנע מטיפולים מרובים ומסובכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו