נסיגת חניכיים/ שיניים זזות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיגת חניכיים/ שיניים זזות
    שירן
    16/02/2010

שלום רב,

גילי הוא 33 ואני לאחר 2 לידות. אינני יודעת כיצד להגיד את התופעה שהתחוללה בפי אך המצב הוא כזה: הלידה האחרונה שלי היתה לפני כ-4 שנים, ובחצי שנה האחרונה אני מרגישה שמשהו לא תקין בדיבור שלי ושקשה לי להגות אותיות מסויימות, לא תארתי לעצמי שהשיניים זזו זה נשמע לי הזוי. אך מסתבר שאכן כך, ובמיוחד אחרי שעיינתי בתמונות ישנות שלי. אחת מהשיניים הקדמיות שלי עולה על השנייה ובולטת קצת החוצה. מעבר לזה שיש לי כאבי חניכיים כל מס' שבועות מעל 2 השיניים הקדמיות. לא ברור לי, היא תעצר מתי שהוא? השן שמתחת לשן שנסוגה זזה לי במקצת- כנראה שהיא התחלשה. האם אני יכולה לשים גשר במצב כזה? ומדוע זה קורה??

תודה רבה והמשך יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים

ד``ר עדי אריאלי
    20/02/2010

תזוזת שיניים קידמיות נגרמת לרוב בשל בעיות חניכיים שלרוב משולבות עם בעיות סגר. תילה יש לקבוע מהו הגורם לשינוי בעמדת השיניים ולטפל בו ולאחר מכן לנסות להחזיר את המצב לקדמותו באופן יציב. הטיפול יכול לכלול שילוב של טיפול חניכיים, טיפול שיקומי (כמו גשר לדוג') ולעיתים גם צורך באורתודונטיה במקרים מורכבים. ממליץ לגשת קודם לרופא המשקם לשם אבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו