האם ניתן לשייף מלמטה שן קדמית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לשייף מלמטה שן קדמית?
    123
    06/04/2010

שלום רב,
    לפני כחצי שנה קרה לי דבר מוזר: החצי הימני של הלסת שלי "צנח" טיפה. זה לא ממש ניכר, אבל מה שכן ניכר זה ששתי השיניים הקדמיות אינן שוות בגובהן. השן ש"צנחה" בולטת כלפי מטה טיפה, ובדיבור זה ניכר למדי - כשאני מדבר רואים בעיקר את הלסת התחתונה, אבל גם את השן הסוררת ההיא.
    שאלתי את רופא השיניים שלי האם ניתן "לשייף" את השן הבולטת על מנת להשוות אותה לשן הקדמית השנייה, אבל הוא אמר שאם אעשה כך - זה יפגע בשכבת האמייל, ותוך זמן קצר אצטרך לבצע בשן טיפול שורש. מצד שני, התייעצתי בנושא גם עם אורתודנט, והוא אמר שאכן יש אמת בדבריו של רופא השיניים, אם כי ניתן לעקוף את הבעיה. אפשר, כך הוא אמר, לשייף כל פעם חלק קטן מאוד, ולשייף שוב תוך חודשיים וחוזר חלילה, עד ששתי השיניים יהיו שוות בגובהן. לגבי שכבת האמייל הוא אמר שהשן יודעת לבנות לבד שכבה כזו בפרק זמן מסוים, כך שכעבור חודשיים מהשיוף הראשון - שכבת האמייל תגדל, ואז ניתן יהיה לבצע שיוף שני, לחכות שוב, לבצע שלישי וכן הלאה.

בשורה התחתונה, מי צודק - רופא השיניים או האורתודנט? האם אכן ניתן לבצע שיוף בחלקים וכך זה לא יהרוס את שכבת האמייל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפחתת גובה שן

ד``ר עדי אריאלי
    08/04/2010

יש מקרים בהם ניתן לבצע השחזה סלקטיבית של השן ואכן מומלץ לבצע זאת בשלבים כאשר יש צורך בהורדה ניכרת של חומר שן. שכבת האמייל אינה בונה את עצמה מחדש אך השכבה הפנימית יותר של השן (הדנטין) כן עושה שינויים לאורך זמן. כדאי לבדוק מהי הסיבה לבקיעת היתר של השן ולטפל בה, ולא, יתכן שהשן תבקע שוב. בנוסף, כדאי לשאול את האורתודונט האם ניתן לטפל בבעיה על ידי דחיפת השן בחזרה למקומה המקורי במקום להשחיז אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו