שאלה לגבי שתל אחרי עקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי שתל אחרי עקירה
    ליאור
    20/04/2010

אז ככה... עברתי עקירה כירורגית לפני 10 חודשים בצד שמאל למעלה, בשן השלישית מהסוף בצד שמאל למעלה, שן 26 אני חושב. לפני העקירה, הרופא שנתן לי הפנייה לעשות עקירה (אני חייל) אמר לי שאחרי חצי שנה-שנה אחרי העקירה, כדאי לעשות שתל במקום השן שנעקרה מכיוון שהשיניים עלולות לסגור את החלל שנוצר בפה בגלל העקירה, מה שיכול ליצור רווחים בין השיניים. זה היה נשמע לי קצת לא הגיוני וגם שאלתי אנשים שעשו עקירה בשיניים צדדיות שלא נראות לעין, והרבה מהם אמרו שהם לא עשו שתל או כתר במקום. השאלה שלי האם יש הגיון במה שהרופא בבסיס אמר לי וכדאי לעשות שתל? אני חייב לציין שמבחינת אסתטיקה או נוחות, אין לי צורך בשתל\כתר בגלל שהעקירה לא מפריעה לי לאכול והיא גם לא נראית לעין גם כשאני מחייך. אני רק רוצה לדעת האם זה עלול ליצור לי רווחים בין השיניים או לגרום לבעיות אחרות בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שתל אחרי עקירה

הוספת תגובה

• הרופא צדק בהחלט

ד``ר גלית כהן
    23/04/2010

כשיש רווח זה גורם לתזוזת שיניים, הן אלה שמאחורי העקירה והן שיניים בלסת הנגדית. חשוב מאד לשקם את השן, בטח בגילך הצעיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו