לעקור שן בינה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעקור שן בינה?
    חייל
    22/04/2010

האם צריך לעקור שן בינה שלא יצאה עד הסוף אבל יש בה עששת?

פשוט הרופא שלי ביחידה( אני חייל) עשתה לי סתימה בשן בינה למטה בצד אחד ואומרת שהיא לא מצליחה להגיע לצד השני, כי אני לא יכול לפתוח את הפה מספיק. בגלל זה היא שלכה אותי לעקירה.

שני השיני הבינה נראים בצילום פנורמי(להערכתי הלא מקצועית) באותו המצב בול( חוץ מהקטע של הסתימה). בגלל זה נראה לי שפשוט אין לה כוח להתאמץ ולעשות לי סתימה בשן השניה, כי קשה לה להגיע כל כך רחוק.

אז השאלה המתבקשת: האם כדאי לי לעקור את השן השניה או לא? היא עדיין לא יצא עד הסוף, והשני בינה עליונות בכלל לא מתקרבות ליציאה( אם זה משנה). אולי עדיף לחכות עד שהיא תצמח קצת למרות העששת ואז יהיה אפשר לסתום אותה? או שאולי יש רופאים יותר מקצועיים שיכולים לעשות את העבודה שהרופאה הצבאית לא מצליחה( בלי לזלזל)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעקור שן בינה?

הוספת תגובה

• לא יכולה לענות ללא צילום

ד``ר גלית כהן
    23/04/2010

יש מקרים שמצריכים עקירה מייד, ויש מקרים שעדיף להמתין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירוף צילום

חייל
    23/04/2010

צירוף צילום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השן צריכה להעקר

ד``ר גלית כהן
    23/04/2010

אין לה מקום לבקוע.
    צריך מומחה לכירורגיה פה ולסת, השן קרובה ביותר לתעלה המנדיבולרית ולעצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש חבל...

חייל
    23/04/2010

חבל לי לאבד שן שלמה( למרות שהיא לא בקעה ואין לי כרגע שימוש בה).... את יכולה להסביר לאדם שלא מבין מה זה "קרובה לתעלה המנדיבולרית ולעצב" וזה נראה לי כאילו ההוצאה של השן תשאיר לי חור ענק בלסת...

יש לי קצת פחד מעקירה, כי משום מה אני בטוח שהחור שיפתח יהיה מקום שיתפוס זיהומים וידמם במשך חודשים( למרות ששמעתי שהוא אמור להסגר עם הזמן).... ואגב, האם זה שהשן קרובה לעצב, לא הופך את הניתוח למסוכן? כי ממש, אבל ממש לא בא לי שהעצב יפגע כתוצאה מעקירה לא מקצועית.

האם עקירות כאלו נעשות על ידי רופא צבאי או שזה ממוחה-אזרח שעושה את זה בשביל חיילים( אם את יודעת)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו

חייל
    23/04/2010

שן הבינה העליונה נראת כאילו "לוחצת" על השן לידה. אולי זה רק נקרא ככה בצילום, כי אני לא מרגיש כאבים והשיניים לא חשופות כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו