שן בינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן בינה
    עודד
    23/04/2010

שלום רב
    יש לי חור עמוק בשן בינה - הרופא שלי ניסה לבצא בה סתימה רגילה אל במהלך הניקוי הוא אמר לי כי נדרש טיפול שורש או עקירה. הוא ציין בפני שעדיף לעקור כי קשה לבצע את הטיפול בשן בינה. הוא שם לי חומר שאמור להרוג את העצב ושם לי סתימה זמנית. רציתי לשאול
    1. האם מומלץ לעקור את השן למרות שהיא צמחה באופן תקין? האם יכולים להיות סיבוכים מעקירת שן בינה כמו פגיעה בעצבים וגדילה לא רצויה של השן מלמעלה בעקבות חוסר "קונטרה"?
    2. מה הסיכונים שבטיפול שורש + כתר בשן הזאת?
    3. לגבי הסתימה הזמנית - באיזה חומר משתמשים כדי להרוג את השורש? האם כעת כאשר הרופא שם את החומר הזה וסתם בסתימה זמנית אני יכול לחכות זמן ממושך מבלי שיהיו כאבים או סיבוכים עד שתהיה לי תמונה ברורה יותר ואדע מה הכי נכון לעשות?

מתנצל מראש על אורך השאלה :) אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לשאלותיי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן בינה

הוספת תגובה

• שן בינה

ד``ר גלית כהן
    23/04/2010

החומר ה"הורג" את העצב אינו מיועד להשאר בשן תקופה ממושכת, הוא עלול לגרום לנזק לעצם הסובבת.
    די מיותר לעשות טיפול שורש בשן בינה. כמעט תמיד עוקרים במצב זה.
    שיני בינה הרבה פעמים קרובות לעצב, לכן יש לבצע את העקירה במרפאה בה יש כירורג מומחה המיומן בעקירת שיניים כלואות, ולעשות את כל הצילומים הנדרשים, לפעמים גם סיטי, תלוי בקרבה לעצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו