שן שהצהיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן שהצהיבה
    צבי
    15/04/2007

לפני כשנה עברתי השלמה בשן הקידמית שלי שנשברה. היום לאחר שנה איזור קו התפר בין השן המקורית להשלמה הפך לחום. האם יש מה לעשות?? האם אני צריכה לברר מהו חומר ההשלמה?? אולי יש מס' סוגים..חלק שמצהיב יותר מהר פחות איכותי?

בנוסף אני רק רוצה לציין שההשלמה הראשונה שנעשתה לי הרופא השתמש בבורג וסתימה לבנה. אולי זה מאיץ את התחלפות הצבע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן שהצהיבה

הוספת תגובה

• שינויי צבע של שיניים קדמיות

ד``ר גלית כהן
    16/04/2007

המקרה המתואר יכול להתאים למספר מצבים קליניים.
    הראשון והסביר ביותר הוא שבוצעה השלמה בחומר מרוכב. חומר זה נצבע עם הזמן בשוליי הסתימה. אם מגיעים מספיק מהר לרופא השיניים ניתן להעלים את ה"פס החום" בליטוש פשוט וקצר , ללא כל צורך בהחלפת השחזור. אם שינוי הצבע חדר עמוק יותר יתכן ויהיה צורך בהחלפת השחזור. אפשרות זו אינה סבירה בהתחשב בכך שהשחזור בן שנה בלבד.
    "בורג" בשחזור שיניים קדמיות יתכן שימוש בשני סוגי ברגים:
    האחד - בורג קטן לאחיזת הסתימה. בעבר החומרים המרוכבים היו בעלי יכולת קישור פחותה יחסית לחומרים הקיימים היום ועל מנת שהשחזור יחזיק היו מוסיפים בורג קטן לאחיזה. הבורג היה גורם לדליפת צבע מתכתי סביבו עם הזמן. היום ברגים אלו כמעט ואינם בשימוש, בעיקר לא בשיניים קדמיות.
    השני - אם השן עברה טיפול שורש, השיקום הכותרתי נעשה באמצעות מבנה . מבנה הינו בורג וחומר משלים. הבורג יכול להיות ממתכת או בשנים האחרונות מזירקוניה (חומר לבן שקוף) . במקרה שהשן לאחר טיפול שורש, שינוי הצבע יכול לנבוע גם מהשחרה בעקבות טיפול השורש ואז הטיפול שונה לחלוטין.
    ד"ר גלית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו