מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן שהצהיבהצבי15/04/2007
לפני כשנה עברתי השלמה בשן הקידמית שלי שנשברה. היום לאחר שנה איזור קו התפר בין השן המקורית להשלמה הפך לחום. האם יש מה לעשות?? האם אני צריכה לברר מהו חומר ההשלמה?? אולי יש מס' סוגים..חלק שמצהיב יותר מהר פחות איכותי?
בנוסף אני רק רוצה לציין שההשלמה הראשונה שנעשתה לי הרופא השתמש בבורג וסתימה לבנה. אולי זה מאיץ את התחלפות הצבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי צבע של שיניים קדמיות
ד``ר גלית כהן16/04/2007המקרה המתואר יכול להתאים למספר מצבים קליניים.
הראשון והסביר ביותר הוא שבוצעה השלמה בחומר מרוכב. חומר זה נצבע עם הזמן בשוליי הסתימה. אם מגיעים מספיק מהר לרופא השיניים ניתן להעלים את ה"פס החום" בליטוש פשוט וקצר , ללא כל צורך בהחלפת השחזור. אם שינוי הצבע חדר עמוק יותר יתכן ויהיה צורך בהחלפת השחזור. אפשרות זו אינה סבירה בהתחשב בכך שהשחזור בן שנה בלבד.
"בורג" בשחזור שיניים קדמיות יתכן שימוש בשני סוגי ברגים:
האחד - בורג קטן לאחיזת הסתימה. בעבר החומרים המרוכבים היו בעלי יכולת קישור פחותה יחסית לחומרים הקיימים היום ועל מנת שהשחזור יחזיק היו מוסיפים בורג קטן לאחיזה. הבורג היה גורם לדליפת צבע מתכתי סביבו עם הזמן. היום ברגים אלו כמעט ואינם בשימוש, בעיקר לא בשיניים קדמיות.
השני - אם השן עברה טיפול שורש, השיקום הכותרתי נעשה באמצעות מבנה . מבנה הינו בורג וחומר משלים. הבורג יכול להיות ממתכת או בשנים האחרונות מזירקוניה (חומר לבן שקוף) . במקרה שהשן לאחר טיפול שורש, שינוי הצבע יכול לנבוע גם מהשחרה בעקבות טיפול השורש ואז הטיפול שונה לחלוטין.
ד"ר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?