שתי שאלות- חשוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות- חשוב
    בן 25
    25/06/2010

שלום רב,

אני כבר תקופה מסויימת (בערך 10 חודשים) משתמש באופן קבוע במי פה, אני משתמש באורביטול טריפל אקשן (עם פלואוריד), וזה מעולה.
    אני מעוניין להשתמש במשך חודש ימים בערך במי פה של אלודנט (על בסיס חומריים טבעיים) האם ניתן להשתמש במי פה של אלודנט במקביל עם אורביטול? כלומר בצהריים לאחר הצחצוח עם אלודנט ובערב לאחר הצחצוח עם אורביטול? זה אפשרי או שהשימוש בחומרים שונים יכול לגרום לתגובה כימית מזיקה לפה או לגוף?
    כי אני מעוניין להשתמש באלודנט למשך תקופה, אבל ומאחר שהיא לא מכילה פלוארויד, זה יותר טוב להמשיך עם אורביטול בגלל הפלוריד. ולכן האם אפשר לעשות דבר כזה?

שאלה שניה: יש לי שיניים שלא כל כך עומדים בפני עששת, כלומר כמעט כל השיניים אצלי היה בהם (וטיפלתי בהם אצל רופא שיניים)או יש בהם קצת עששת עכשיו. הלסת אצלי בריאה וחזקה, אבל הבעיה בשיניים עצמם, תמיד העששת תוקפת אותם ללא כל "התנגדות", זה ככל הנראה תורשתי כי גם סבתא ודודה שלי הן ככה. אני מקפיד על צחצוח לפחות פעם ביום. אבל הייתה תקופה שפעם הזנחתי את השיניים ולא ציחצחתי כל יום וזה ככל הנראה גרם להידרדרות המצב עוד יותר. רציתי לשאול, מה מומלץ לעשות כדי להאט את תהליך העששת בשיניים? האם יש טיפול בפלואריד אצל רופא שיניים או להשתמש במשחה מסויימת או במי פה המיועדים לכך? האם יש מה לעשות עם זה כי אני עדיין צעיר (25) וחבל לאבד את השיניים בגיל כזה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות- חשוב

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר עדי אריאלי
    25/06/2010

אין בעיה להשתמש בשתי שטיפות פה באותו יום בזמנים שונים אך מומלץ לא לערבבן.
    כדי להלחם במחלת העששת יש להקפיד באופן כללי על ציחצוח וניקוי טובים, על דיאטה מאוזנת ומסודרת ועל ביקורות סדירות אצל רופא שיניים ושיננית. תחילה עלייך לעבור איבחון של מידת הסיכון לעששת ספציצפית אצלך ולטפל בכך לפי פרוטוקולים מקובלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו