מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות- חשובבן 2525/06/2010
שלום רב,
אני כבר תקופה מסויימת (בערך 10 חודשים) משתמש באופן קבוע במי פה, אני משתמש באורביטול טריפל אקשן (עם פלואוריד), וזה מעולה.
אני מעוניין להשתמש במשך חודש ימים בערך במי פה של אלודנט (על בסיס חומריים טבעיים) האם ניתן להשתמש במי פה של אלודנט במקביל עם אורביטול? כלומר בצהריים לאחר הצחצוח עם אלודנט ובערב לאחר הצחצוח עם אורביטול? זה אפשרי או שהשימוש בחומרים שונים יכול לגרום לתגובה כימית מזיקה לפה או לגוף?
כי אני מעוניין להשתמש באלודנט למשך תקופה, אבל ומאחר שהיא לא מכילה פלוארויד, זה יותר טוב להמשיך עם אורביטול בגלל הפלוריד. ולכן האם אפשר לעשות דבר כזה?
שאלה שניה: יש לי שיניים שלא כל כך עומדים בפני עששת, כלומר כמעט כל השיניים אצלי היה בהם (וטיפלתי בהם אצל רופא שיניים)או יש בהם קצת עששת עכשיו. הלסת אצלי בריאה וחזקה, אבל הבעיה בשיניים עצמם, תמיד העששת תוקפת אותם ללא כל "התנגדות", זה ככל הנראה תורשתי כי גם סבתא ודודה שלי הן ככה. אני מקפיד על צחצוח לפחות פעם ביום. אבל הייתה תקופה שפעם הזנחתי את השיניים ולא ציחצחתי כל יום וזה ככל הנראה גרם להידרדרות המצב עוד יותר. רציתי לשאול, מה מומלץ לעשות כדי להאט את תהליך העששת בשיניים? האם יש טיפול בפלואריד אצל רופא שיניים או להשתמש במשחה מסויימת או במי פה המיועדים לכך? האם יש מה לעשות עם זה כי אני עדיין צעיר (25) וחבל לאבד את השיניים בגיל כזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עדי אריאלי25/06/2010אין בעיה להשתמש בשתי שטיפות פה באותו יום בזמנים שונים אך מומלץ לא לערבבן.
כדי להלחם במחלת העששת יש להקפיד באופן כללי על ציחצוח וניקוי טובים, על דיאטה מאוזנת ומסודרת ועל ביקורות סדירות אצל רופא שיניים ושיננית. תחילה עלייך לעבור איבחון של מידת הסיכון לעששת ספציצפית אצלך ולטפל בכך לפי פרוטוקולים מקובלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תחושת לחץ בשיניים אחרי עקירה
שימוש בחוטים בשביל מדידות
שחיקת שיניים - חריקת שיניים
בקשר למדידות של כתרים
בלוטה בצבע אדום מאחורי השן
לימודי סייעות שיניים איפה לומדים?
כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים
נסיגת החניכיים יכולה לנבוע מריבוי טיפולים מיותרים ועמוקים אצל השיננית
אוכל נתקע ברווחים בשיניים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?