הערך של דיאט קולה בהשוואה לקולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערך של דיאט קולה בהשוואה לקולה
    טל
    29/06/2010

שלום,
    אני בן 22, לצערי אני חורק שיניים כבר שנים(כנראה מעצבנות) ורואים שהשיניים ממש הרוסות עד האימייל מה גם שיש לי רגישות די גדולה בשיניים.
    נתנו לי סד לילה לפני יותר משינה, אבל לצערי אני מאוד מאוד מתקשה להתמיד ולשים אותו וכשאני שם הוא מאוד מפריע לי, אפילו אחרי זמן יחסית רב ששמתי אותו.

בנוסף, התקשתי להפסיק עם המתוקים, והשאלה הראשונה שלי, האם הפגיעה של הדיאט קולה בשיניים, בגלל חוסר הסוכר בו היא מינימאלית ביחס לקולה ולמשקאות ממותקים אחרים? או שזו רק אמונה ויש חומרים אחרים שפוגעים בשיניים בדיאט?

בנוסף, כרגע השיניים שלי יחסית ישרות(עשיתי טיפול אורתודנטי בתיכון) ואומנם יש כמה רווחים קטנים אבל עדיין יחסית שיניים יפות(חוץ מהעובדה שהן כמו שאמרתי מרוסקות בגלל שחיקה, וקצת צהובות. אני לא יכול לעשות הלבנת שיניים כנראה, בגלל השחיקה שלהן והחולשה שלהן).
    השיניים של אמא שלי במצב מאוד לא טוב(היא לקחה כדורים פסיכיאטרים וטוענת שיש קשר הדוק לכך, ולא דווקא גנטיקה) ואני מפחד שאגיע למצב כמו שלה.
    האם בהכרח ככל שהזמן יעבור, גם אם אני מצחצח שיניים/חוט דנטאלי/מי פה, מצב השיניים ימשיך ויהפוך לרע יותר?

אם אני בכל זאת מתקשה לשים סד ולוותר על מתוקים, למרות שאנסה להשתדל, מה יכול לעזור ולמנוע מלהגיע למצב קטסטרופאלי?
    האם טיפול אצל שיננית לניקוי שיניים פעם ב, בנוסף ל3 טיפולים יומיים שציינתי יכולים לעזור?
    לאיזה מצב אפשר להגיע מבחינת חריקת השיניים? האם אני יכול להגיע למצב אם אמשיך כך, שעוד כמה שנים השיניים יהיו כל כך חלשות שישברו? או שכל עוד מטפלים וסותמים חורים, אין סיבה להגיע למצב כזה?
    תודה

טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיאט קולה

ד``ר גלית כהן
    03/07/2010

דיאט קולה פוגעת בשיניים לפחות כמו קולה רגילה.
    שחיקה לא ניתנת לתיקון עי סתימות, אתה מאבד גובה של שיניים שיכול להיות מוחזר רק עי כתרים בכל הפה, סתימות מסייעות רק בשלבים ההתחלתיים. השילוב של חומצות (משקאות מוגזים) ושחיקה הוא הרסני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו