שיניים לא יציבות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים לא יציבות
    מישהו
    20/07/2010

שלום
    לא מזמן אחרי הרבה זמן של אי התעסקות בכל הקשור לזה (והזנחה מוכרחים להודות..) שמתי לב שהרבה מהשיניים שלי (בעיקר המלתעות) לא יציבות וזה מתבטא בכך שאחיזה בהן והפעלת טיפה כוח גורמת לתזוזה קלה בהם שאמנם קשה להרגיש אבל מרגישים. חשוב לציין שזה אמנם לא מציק לי אבל עצם התזוזה מטרידה אותי.

המצב שלי בחניכיים הוא שיש לי דלקת כבר כמה שנים ואפשר לומר שגם נסיגת חניכיים כלשהי שעד היום לא טיפלתי בה. יש לי גם טיפה עששת ויש אבנית (למרות שעברתי ניקוי לפני שנתיים). המצב הכללי הוא שיש טיפה צפיפות בשיניים.

האם ניתן לומר שזה בגלל הדלקת? או שלאבחנתך מדובר בבעיה קשה יותר?
    אם מדובר בדלקת- האם זה הפיך לאחר ההבראה ממנה (שהשיניים יתייצבו ולא תיהיה תזוזה כלשהי)? ואם לא מדובר בדלקת (השאלה החשובה ביותר) האם יש מקום לחשש והאם זה הפיך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים לא יציבות

הוספת תגובה

• שיניים לא יציבות

ד``ר עדי אריאלי
    22/07/2010

שלום,
    ניידות שיניים נגרמת כתוצאה מאובדן מערך התמיכה של השן (חניכיים ועצם) וזה לרוב קורה בשל מחלת חניכיים. איני יכול לאבחן ללא בדיקה ולכן כדאי לגשת לבדיקה ולטפל בבעיה כדי למנוע החמרה של המצב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו